Odlične vijesti za Novaka: ne mora biti cijepljen da bi igrao na sljedećem Australian Openu! Nova vlada ukinula je zakon

Novak Đoković, treći igrač svijeta, moći će sljedeće godine igrati na Australian Openu čak i bez cijepljenja protiv COVID-a. Australske vlasti promijenile su uvjete za ulazak u zemlju, što znači da stranci neće morati pokazivati ​​cjepni status.

Nakon velike sage i drame koju je proživio kada je početkom godine otputovao u Australiju, Novaku Đokoviću sada su iz te zemlje stigle dobre vijesti. Dolaskom nove vlade promijenjena su i pravila vezana uz korona virus, a srpskom tenisaču najvažnije je to što se strancima prilikom ulaska u zemlju neće tražiti dokaz o cijepljenju.

Nova izmjena zakona stupa na snagu 6. srpnja, a informaciju je za australske medije potvrdio Mark Butler, ministar zdravstva te zemlje. To automatski znači da Đokovića ne treba sprječavati da igra na Australian Openu gdje je trofej podizao devet puta.


Jedini problem mogla bi biti zabrana ulaska u zemlju od tri godine koju je Novak dobio nakon deportacije iz Australije, no uz žalbu bi se lako mogla ukinuti jer srpski tenisač ima pismenu i sudsku presudu u svoju korist.

U australskom zakonu jasno stoji da svaki protjerani ima pravo tražiti izuzeće, a Novaku ide i na ruku promijenjena vlast.


Scott Morrison i Alex Hawke više nisu na pozicijama premijera i ministra useljeništva, a upravo su njih dvojica najzaslužniji za Novakovu deportaciju iz Australije.


Podsjetimo, srpski tenisač je na Australian Open stigao necijepljen, ali uz medicinsko izuzeće koje mu omogućuje da igra na turniru i boravi u zemlji iako nije cijepljen.


Vlasti su protjerale Novaka, a nije pomogla ni odluka suda jer je Hok imao pravo sam odlučiti o deportaciji. No, očito je da nova vlada vodi drugačiju politiku, a ona bi Đokoviću konačno mogla donijeti nastup na Australian Openu sljedeće sezone.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp