Predsjednik Lukašenko: Zapovjedio sam da se gađaju zapadne prijestolnice ako nas napadnu

Predsjednik Lukašenko: Zapovjedio sam da se gađaju zapadne prijestolnice ako nas napadnu

Predsjednik Aleksandar Lukašenko je zaprijetio vojnom odmazdom svakome tko napadne njegovu zemlju budući da napetosti oko rata u susjednoj Ukrajini i dalje rastu.

Govoreći večer uoči bjeloruskog Dana neovisnosti zemlje, Lukašenko je rekao da je zapovjedio svojim oružanim snagama da gađaju „središta odlučivanja” zapadnih prijestolnica u slučaju napada na Bjelorusiju, prenosi bjeloruska novinska kuća Belta.

Ne dirajte nas i mi nećemo dirati vas, zaprijetio je Predsjednik Lukašenko.

Ako se samo usudite napasti, kao što oni planiraju, na jugu Gomel ili rafineriju nafte Mozyr, zračnu luku, uzletišta u Luninetsu ili Brestu, odgovor će biti momentalan. U jednoj sekundi! Imamo čime odgovoriti”, rekao je Lukašenko i naglasio da su središta nadohvat ruke projektila te da neće gledati tko sjedi u uredima ili palačama, nego da će odgovor biti nedvosmislen.

Unatoč činjenici da je Rusija bila ta koja je započela rat u Ukrajini, Moskva i njen vjerni saveznik Minsk opetovano se pokušavaju prikazati kao žrtve navodne neprijateljske politike Zapada i NATO-a.

Postojala je bojazan  da će se Bjelorusija službeno priključiti Rusiji u ratu otkako je započeo sukob u Ukrajini krajem veljače, a Lukašenko je priznao da su ruski projektili ispaljeni na Ukrajinu s bjeloruskog teritorija u prvim tjednima invazije.

NATO je prošli tjedan na madridskom summitu odlučio značajno ojačati svoje istočne granice te započeti proces primanja Finske i Švedske u savez.

Ruski predsjednik Vladimir Putin  je najavio da  će odgovoriti na moguće prebacivanje vojnika NATO-a u Finsku s proporcionalnim raspoređivanjem ruskih trupa u regiji.

Izvor: hina.hr

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp