Ministar financija Zdravko Marić nakon 6 godina odlazi iz Vlade

Ministar financija Zdravko Marić nakon 6 godina odlazi iz Vlade

HRT-u je potvrđeno da Zdravko Marić, ministar financija, odlazi iz Vlade RH.  Ministar Marić  obavio je razgovor s premijerom Plenkovićem i novi ministar financija bit će Marko Primorac.  

Ministar Zdravko Marić na vlastiti zahtjev odlazi iz vlade. O svemu je već obavijestio premijera Andreja Plenkovića. Informacija bi trebala biti objavljena sutra nakon sastanka užeg kabineta Vlade.

U zadnje vrijeme bio je pod lupom javnosti zbog boravka u luksuznom hotelu Bellevue u Malom Lošinju. Smještaj za dvije odrasle osobe i dvoje djece,  tada je platio 291.20 eura (2153 kune) za noć, što predstavlja tri puta nižu cijenu od uobičajene za to razdoblje u godini. Tu je još afera oko kredita HBOR-a poduzetniku Josipu Stojanoviću. Kredit HBOR-a u iznosu od 116.250.000 kuna tvrtki u vlasništvu Stojanovića odobrio je i Marić kao predsjednik Nadzornog odbora HBOR-a.

Možda se nakon ovog poteza ministra Marića, premijer Plenković odluči na prijevremene izbore, s obzirom da mu je ministar Marić bio desna ruka u Vladi.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp