Nenad Šiprak – Naš je život rezultat naših izbora

Mi smo odraz naših akcija. Mi smo rezultat vlastitih izbora koje donosimo svaki dan. Mi smo ono u što vjerujemo, mi smo knjige koje čitamo, mi smo prijatelji koje biramo. Sami smo one misli koje proizvodimo. Nije istina da život nije fer. Ako postoji ikakva nedosljednost , inferiornost i nepovjerenje – to je na nama, ne na životu.

Iako priznajem….lakše je okriviti vrijeme. Ljude. Vremena. No dok si ne priznamo da smo mi odgovorni za sjetvu, a da život jedino uzvraća žetvom…ostat će tako. Život nije akcija, život je reakcija. Nije život kriv što za nešto nemamo vremena – ako to vrijeme nismo niti tražili.

Nije život kriv što se nešto nije dogodilo, ako nismo povukli niti jedan potez da se očekivano i dogodi. Sjeme je naše i samo smo mi ti koji donosimo odluke što s njim. Mudro odaberite sjeme i još mudrije odabirite mjesto i način na koji ćete ga posijati jer to će biti dio vaše sutrašnje žetve.

Naš današnji dan nije rezultat samo pukog odabira „na sreću“ igre koju nazivamo život. On je jedino i isključivo rezultat naše jučerašnje akcije. Na kraju krajeva, odabir je samo na nama i doista možemo odabrati bilo što. No, ne zaboravimo da ćemo to „bilo što“ sutra i žeti. I zato neka bude dobro.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp