Sramotno – Twitter cenzurirao priču o majci koja je umrla nakon nuspojava cjepiva protiv COVID-a


Troje djece u Ujedinjenom Kraljevstvu ostalo je bez majke nakon što je umrla od snažnog moždanog udara za koji se utvrdilo da je uzrokovan krvnim ugrušcima koji su nastali nakon što je primila Astra Zeneca cjepivo protiv koronavirusa, ali Twitter uporno označava objave o tim informacijama koje se objavljuju na platformi kao ” dezinformacije”.

Do tada zdrava Lucy Taberer, čije je najmlađe dijete petogodišnji dječak, podlegla je posljedicama cijepljenja 22 dana nakon cijepljenja. U početku je 47-godišnjakinja imala blage nuspojave, opisane u izvješćima kao uobičajene, prije nego što su se pojavile modrice, osip na koži i bol za koje su liječnici prvo tvrdili da su uzrokovani bubrežnim kamencima.

Na kraju se pokazalo da je reakcija žrtve na cjepivo bilo stvaranje krvnih ugrušaka koji su bili kobni.

U njezinoj smrtovnici stoji da je Taberer umrla od tromboze cerebralnog venskog sinusa i tromboze uzrokovane cjepivom s trombocitopenijom. Lokalni mediji, uključujući Leicester Mercury, izvijestili su o tome, a Tabererova pokćerka je tvitala poveznicu na priču, no Twitter ju je brzo zatvorio, označivši objavu “obmanjujućom”.

Da ju dodatno uvrijedi, savjetovali su joj da klikne na drugu poveznicu, koju su pružili Twitterovi “provjerivači činjenica”, kako bi “objasnili” zašto zdravstveni dužnosnici misle da su cjepiva protiv Covida sigurna “za većinu ljudi”.

Budući da tweet o ženinoj smrti nije tvrdio da cjepiva nisu sigurna za većinu ljudi, ostaje nejasno koja logika pokreće Twitterovu cenzuru teme, osim želje da se zaustavi svako spominjanje cjepiva u negativnom kontekstu, bilo istinito ili lažno.

O tome su izvijestili GB News, pitajući se nije li djetetu bilo malo da se nosi s gubitkom, nego “sigurno je i uvrijeđeno u svojoj tuzi ako to spomene na internetu“. Voditelj Mark Steyn rekao je da su tri stalna gosta u njegovoj emisiji među onima koji su dobili odštetu nakon što je britanska vlada prošlog tjedna priznala da bi cjepiva protiv Covida mogla biti kobna u nekim slučajevima. 

Sva trojica izgubila su voljene zbog cjepiva. No, istaknuo je, društveni mediji su bili spori (ili nezainteresirani) za objavljivanje informacija, čak i kada su vlade počele plaćati odštete .

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp