Globalist George Soros upozorava – Trump je veća opasnost za Ameriku od Rusije i Kine

Globalist George Soros upozorava – Trump je veća opasnost za Ameriku od Rusije i Kine

Milijarder želi da demokratska zajednica porazi “krajnje desni ekstremistički” Vrhovni sud i Trumpa

Multimilijarder i globalist George Soros poznat po financiranju državnih udara diljem svijeta, poručio je da Vrhovni sud SAD-a i Republikanska stranka Donalda Trumpa predstavljaju veću prijetnju SAD-u od Rusije i Kine i moraju biti poraženi na svaki mogući način, poručio je megadonator demokrata George Soros u tekstu objavljenom 4. srpnja.

Soros (91) je ranije pozivao na promjenu režima u Kini i brzu pobjedu nad Rusijom. U svom posljednjem sindiciranom mišljenju nazvao ih je “represivnim režimima” koji “žele nametnuti svijetu autokratski oblik vladavine”. Međutim, tvrdi on, daleko veća prijetnja SAD-u dolazi od “domaćih neprijatelja demokracije”, uključujući “sadašnji Vrhovni sud, kojim dominiraju ekstremisti krajnje desnice, i Republikansku stranku Donalda Trumpa”, koja ih je postavila tamo.

Ponavljajući riječi predsjednika Joea Bidena, Soros je osudio prošlomjesečnu presudu Dobbsu, kojom je poništen presedan Roe protiv Wadea iz 1973. o pobačaju. Rekao je da logika presude ugrožava druga prava priznata Četrnaestim amandmanom, “među njima pravo na kontracepciju, istospolni brak i LGBTQ prava”, ali moguće čak i međurasni brak.

“Također je jasno da ovaj sud namjerava pokrenuti frontalni napad na izvršnu vlast”, ustvrdio je Soros, ukazujući na odluke koje se tiču ​​nadležnosti Agencije za zaštitu okoliša, posjedovanja i redistribucije oružja. Zajednički nazivnik nedavnih sudskih presuda je “podržavanje ciljeva koje promiče Trumpova republikanska stranka i slabljenje ili stavljanje izvan zakona ciljeva koje favorizira Demokratska stranka”, inzistirao je.

Presuda u predmetu Dobbs je “dio pažljivo osmišljenog plana da se SAD pretvori u represivni režim”, napisao je Soros, a jedini način da se to zaustavi jest “izbaciti Republikansku stranku iz ureda”, tvrdi Soros. Demokrati trenutno kontroliraju Bijelu kuću i oba doma Kongresa.

Republikanci “napadaju naš sustav demokracije iz svih kutova”, napisao je Soros, optužujući stranku da “natrpava” Vrhovni sud i mnoge niže sudove s “ekstremističkim sucima” i donosi zakone koji “jako otežavaju glasovanje”.

“Opstanak demokracije u SAD-u ozbiljno je ugrožen”, zaključio je Soros, dodajući da “moramo učiniti sve što možemo da to spriječimo”, uključujući i dopiranje do nekih republikanaca koji su glasali za Trumpa, ali odbacuju njegovu “veliku laž” o tome. da ima nepravilnosti na izborima 2020. Tvrdio je da je riječ o “ponovnoj uspostavi funkcionalnog dvostranačkog političkog sustava koji je srž američke demokracije”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp