Australija odobrila četvrtu dozu cjepiva – Cijela zemlja cijepljena s tri doze, a broj oboljelih samo raste

Australska vlada najavila je da će sljedeći tjedan proširiti proces cijepljenja četvrtom dozom cjepiva protiv Covid-19, zbog porasta broja pacijenata u bolnicama zaraženih novom podvarijantom virusa omikron, nazvanom BA. .4 i BA.5 unatoč činjenici da je gotovo cijela nacija cijepljena s dvije pa čak i tri doze “spasonosnog” cjepiva.

“Stručnjaci” tvrde da nove varijante mogu dovesti do povećanog broja hospitalizacija i smrti, jer se prenose brže od ostalih varijanti korona virusa.

“Pandemija nije gotova, ulazimo u treći val koji vrši ogroman pritisak na naš zdravstveni i bolnički sustav”, rekao je ministar zdravstva Mark Butler. Oko 4000 pacijenata liječi se od Covida-19 u australskim bolnicama, najveći broj od veljače.

Od ponedjeljka će osobe starije od 30 godina moći primiti četvrtu dozu cjepiva, rekao je Butler. Prema službenim podacima, 95 posto Australaca starijih od 16 godina primilo je dvije doze cjepiva, a više od 70 posto ih je primilo treću dozu.

Covid-19 odnio je nešto više od 10.000 života u Australiji, unatoč najbrutalnijim mjerama, covid propusnicama, uhićenjima i cijepljenjima za koje se govorilo da će spriječiti “pandemiju”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp