Britanski premijer Boris Johnson podnosi ostavku

Britanski premijer Boris Johnson smijenio je jučer ministra za stambeno zbrinjavanje, izgradnju i zajednice Michaela Govea, koji je premijera pozvao da podnese ostavku, izvijestio je BBC. Johnson se jučer suprotstavio pritiscima ministara da podnese ostavku i sve snažnijoj pobuni unutar Konzervativne stranke, rekavši da će se oduprijeti svakom pokušaju da ga se smijeni. Britanski mediji javljaju kako je se broj ostavki dužnosnika Johnsonove vlade, koji su u zadnjih 48 sati sami otišli ili su smijenjeni, prešao broj 50 te da Johnson ima jedva dovoljno ljudi da se vlada ne raspadne sama o sebe. Počeli su davati ostavke na svoja mjesta jedan za drugim, dok je jučer navečer cijeli uži kabinet posjetio britanskog čelnika kako bi ga uvjerio nda mora podnijeti ostavku, što je isprva odbio učiniti.

No, britanski premijer Boris Johnson na kraju je pristao podnijeti ostavku na to mjesto, ali želi zadržati tu poziciju do izbora novog čelnika Konzervativne stranke, što bi se trebalo dogoditi do jeseni, javlja BBC.

Johnsona je u protekla dva dana napustilo više od 50 suradnika, koji su, jedan za drugim počeli davati ostavke na svoja mjesta u vladi, dok je jučer navečer cijeli uži kabinet posjetio britanskog čelnika kako bi ga uvjerio da mora podnijeti ostavku, što je tada odbio učiniti.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp