Emil Tedeschi mlađi lažno se predstavio kako bi zaustavio trajekt

Emil Tedeschi mlađi lažno se predstavio kako bi zaustavio trajekt

Kada obični građani zakasne na trajekt, onda obično strpljivo pričekaju sljedeći. No, Emilu Tedeschiju mlađem (27), sinu poznatog poduzetnika Emila Tedeschija nije se dalo čekati sat i pol te se 13. svibnja ove godine kada je oko devet sati ujutro žurio na Lošinj, odlučio lažno predstaviti kako bi zaustavio trajekt. Tako to biva kada je netko naviknut na poseban tretman i društvenu privilegiranost.

Naime, Emil Tedeschi mlađi, ne bi li zaustavio Jadrolinijin trajekt na relaciji Valbiska – Merag, okrenuo je 112 te je, lažno se predstavljajući da je iz osiguranja premijera, tražio da policija zaustavi isplovljavanje tog trajekta. S obzirom na važnost poziva, kako se vjerovalo, trajekt je doista zaustavljen, ali nije dugo trebalo da se utvrdi kako pozivatelj laže.

Iz PU primorsko-goranske izvijestili su da je policija zaprimila poziv od osobe koja se predstavila kao službena osoba s ciljem zaustavljanja trajekta. “Provjerama je utvrđeno da je riječ o 27-godišnjaku koji ne obavlja poslove od državne važnosti, a zbog kojega je trajekt kasnio s isplovljavanjem. Prijavljen je za prekršaj lažnog predstavljanja u pogledu službene dužnosti ili društvene funkcije prema članku 10. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, rekli su iz policije.

Tedeschiju junioru prijeti novčana kazna ili do 30 dana zatvora, o čemu će u konačnici odlučiti Općinski sud u Crikvenici s kojeg su javili da je ovaj predmet trenutno u fazi rješavanja.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp