Ivan Vilibor Sinčić – Kako birači glasaju za svoju propast

Ivan Vilibor Sinčić – Kako birači glasaju za svoju propast

Hrvati žive sve teže, ali i to nam je draže nego glasati protiv sustava. Pa glasamo za stranke koje uvode euro, koje podržavaju lockdown i sankcije, pa se čudimo kako nemamo za kruh. Kada smo glasovali na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta o uvođenju eura u Hrvatsku, naravno da je cijela eskadrila HDZ-a i SDP-a bila za. Samo dvoje zastupnika bilo je protiv.

Nažalost, nastavlja se plan prodanih umova koji ukidaju hrvatsku valutu kunu. Niti recesija ih ne plaši. Eura se svaki dan stvara sve više, a iza njega svaki dan stoji sve manje realnih vrijednosti. Dugovi su eksplodirali, a tek je počelo.

Ostat će zabilježeno tko je bio na kojoj strani i možda jednog dana nakon sloma eura i sloma ekonomije koji će financijski sustav prouzročiti bude dovoljno narodne sloge, pa povratimo monetarnu suverenost. Dao sam sve od sebe i nemam za čime žaliti. Osim što je većina mojih sunarodnjaka odabrala HDZ, SDP i propast zajedno s njima.

Što reći o Zdravku Mariću? Po zadatku je došao, po zadatku je otišao. Poslanik koji je imao zadatak obaviti posao za naručitelja izvan Hrvatske, koji radi protiv Hrvatske. Odradio je  posao i otišao prema provizijama i nagradama koje ga čekaju. Uvođenje eura i nestanak hrvatske kune ključan je posao koji je bio dodijeljen Zdravku Mariću.

Prodaja nacionalnog monetarnog suvereniteta – izdaja par exellence. Jedina razlika između njega i ostalih ministara je u tome što je čovjek imao soli u glavi. Prema tome, bio je i te kako svjestan svega što radi. Svakako i najuspješniji ministar, obavio je uspješno sve što je trebao.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp