Kate Bedingfield, direktorica komunikacija Bijele kuće odlučila odstupiti sa svoje funkcije

Kate Bedingfield, direktorica komunikacija Bijele kuće odlučila odstupiti sa svoje funkcije

Washington – Kate Bedingfield, direktorica komunikacija Bijele kuće, odstupit će sa svoje pozicije ovog ljeta, javili su u srijedu iz Bijele kuće, obilježavajući tako najnoviji odlazak iz Bidenove administracije.

Gospođa Bedingfield dugogodišnja je pomoćnica predsjednika Bidena koja je pomogla oblikovati strategiju slanja poruka za njegovu kampanju i tijekom njegova predsjedničkog mandata. Od nje se očekuje pomoć Bijeloj kući izvan administracije, iako nije poznato na kojoj će funkciji ona biti od sada na dalje.

Ron Klain, šef predsjedničkog kabineta, pripisao je zasluge gđi Bedingfield što je pomogla Bidenu da pobijedi na izborima 2020. godine, donese pakete poticaja za koronavirus i infrastrukturu te osigura nominaciju suca Ketanjija Browna Jacksona za Vrhovni sud.

“Odigrala je veliku ulogu u svemu što je predsjednik postigao – od njegovog drugog mandata potpredsjednika, preko kampanje, pa sve do njegova dolaska u Bijelu kuću”, rekao je Klain u izjavi.

Ovaj najnoviji odlazak iz komunikacijskog aparata Bijele kuće vjerojatno je rezultat sve većih kritika članova predsjednikove stranke s kojima se iz dana u dan suočava. Demokrati su posljednjih tjedana vršili veliki pritisak na Bidena za što snažniju i dosljedniju poruku kao odgovor na višestruke masovne pucnjave koje su se nažalost dogodile u SAD-u, tražili su potom od Bidena da reagira na odluku Vrhovnog suda koji je ukinuo federalno pravo na pobačaj i da zauzda rekordno visoku inflaciju.

Ova objava dolazi samo nekoliko tjedana nakon što je Jen Psaki napustila posao tajnice za tisak Bijele kuće radi uloge u eteru na MSNBC-u. Nekoliko mlađih suradnika za tisak također je otišlo posljednjih tjedana, kao i neki viši članovi osoblja. Cedric Richmond, bivši viši savjetnik, napustio je Bijelu kuću u svibnju radi slične uloge u Nacionalnom odboru Demokratske stranke. Jeffrey D. Zients, Covid car Bijele kuće, također je napustio administraciju ove godine.

Ali Biden je također doveo dugogodišnje savjetnike, što je znak da priprema kampanju za ponovni izbor. Anita Dunn, viša savjetnica, nedavno se vratila u Bijelu kuću iz svoje tvrtke za odnose s javnošću. Ian Sams, koji je bio glasnogovornik Ministarstva zdravstva i društvenih usluga, pridružio se osoblju Bijele kuće kao glasnogovornik ureda savjetnika.

Gospođa Bedingfield, Bidenova pomoćnica otkad je bio potpredsjednik za vrijeme Obamine administracije, bila je jedno od vidljivijih javnih lica njegove kampanje 2020. godine. Kao zamjenica voditelja kampanje i direktorica komunikacija, često se pojavljivala na televiziji kao zamjena za gospodina Bidena, no sada će na to mjesto doći netko drugi.

Izvor: The New York Times, Fox News

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp