Grad u Americi na rubu gubitka 22% svojih policijskih snaga zbog obveznog cijepljenja

Grad u Americi na rubu gubitka 22% svojih policijskih snaga zbog obveznog cijepljenja

San Diego svjedoči najvećem egzodusu policajaca iz grada od 2009., a većina ih je dala otkaz zbog opsjednutosti grada obaveznim cijepljenjem protiv COVID-a.

Možda je najpametniji potez koji su građani okruga Los Angeles ikada napravili bio izbor šerifa Alexa Villanueve, koji je odbio provesti neustavne obveze cijepljenja. Odluka ih je vjerojatno spasila od gubitka četvrtine ili više policajaca u šerifovom odjelu.

Usporedite ovo s LAPD-om, koja nije bila te sreće. Policajci su davali otkaze ili su masovno otpuštani, a više od 2200 zaposlenika odbilo se povinovati. To se ponavlja diljem Kalifornije, a San Diego je posljednja regija koja je pretrpjela značajne LEO gubitke zbog mandata cijepljenja.

Više od 230 policajaca San Diega napustilo je posao samo u fiskalnoj godini 2022. (252 policajca pod prisegom 2021.), što je ukupno oko 22% svih aktivnih zaposlenika.

Gradski dužnosnici pokušavaju povećati poticaje za privlačenje novih službenika, uključujući odobravanje povećanja plaća od 10%, ali mnogi u odjelu bili su svjesni da se takav ishod nazire. Dužnosnici sada kažu da će zamjena časnika nakon što odu biti nemoguća.

Jared Wilson, predsjednik policijske uprave San Diega, kaže da su naredbe o obaveznom cijepljenju protiv Covida bile prekretnica za mnoge policajce. To uopće ne čudi. Agresivna priroda kalifornijskog provođenja cijepljenja protiv covida prilično je bizarna s obzirom na to da je većina ostatka zemlje krenula dalje i u potpunosti napustila mandate. Političkim sklonostima Kalifornije dominiraju demokrati i ljevica, a čini se da kad jednom odluče da nešto žele, neće stati dok to i ne dobiju, koliko god nepotrebno bilo.

Ovo stajalište još jednom pokazuje da se takvi nalozi više odnose na kontrolu nego na javno zdravlje ili sigurnost, s obzirom na to da velike gradove Kalifornije koštaju velikog postotka njihovih policijskih snaga u vrijeme kada je stopa ubojstava porasla za 17%, a kriminal protiv imovine za 7% ukupno, vraćajući se na razine prije pandemije nakon što su zbog karantena ljudi bili zatvoreni u 2020. i većem dijelu 2021.

Gospodarska kriza unutar države vjerojatno će dovesti do još više kriminalnih aktivnosti, a stanovnici grada počinju dovoditi u pitanje antipolicijsku retoriku mnogih na krajnjoj ljevici. Već je bilo velikih političkih previranja, progresivni okružni tužitelj je opozvan u San Franciscu, a bivši republikanski kandidat izabran je za gradonačelnika u LA-u. Čini se da je kriminal, a ne covid, sada na vrhu popisa briga prosječnog Kalifornijca, ali čelnici to još uvijek ne shvaćaju.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp