Predsjednik Zelenski u videoporuci – Naša zemlja neće biti slomljena

Predsjednik Zelenski u videoporuci – Naša zemlja neće biti slomljena

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je jučer da je podizanje ukrajinske zastave na Zmijskom otoku znak da se Ukrajina neće slomiti.

Predsjednik Zelenski je u  videoporuci u četvrtak odgovorio da je 60-dnevna operacija ponovnog zauzimanja Zmijskog otoka upozorenje svim ruskim snagama.

“Neka svaki ruski kapetan, bilo na brodu ili u zrakoplovu, vidi ukrajinsku zastavu na Zmijskom otoku i neka zna da naša zemlja neće biti slomljena”, naglasio je Predsjednik  Zelenski.

Mali otok južno od lučkog grada Odese postao je simbol ukrajinske odlučnosti.

Kada je 24. veljače ove godine započela ruska agresija, malom ukrajinskom posadom na otoku zapovjeđeno je da se preda, što su oni odbili, a zatim su pogođeni zračnim udarom.

Rusija je napustila otok krajem mjeseca lipnja u znak dobre volje, što predstavlja pobjedu za Ukrajinu za koju se Kijev nadao da bi mogla oslabiti moskovsku blokadu ukrajinskih luka.

Ukrajina je jučer podigla svoju plavu i žutu zastavu na ponovno osvojenom Zmijskom otoku. Rusija je odgovorila napadom ratnih brodova na otok i uništavanjem jednog ukrajinskog odreda, kako je objavila ruska agencija TASS, no to još nije potvrđeno iz neovisnog izvora.

Najveći sukob u Europi od kraja Drugog svjetskog rata do sada je tisuće ljudi stajao života, uzrokovao milijune ukrajinskih izbjeglica i sa zemljom sravnio brojne ukrajinske gradove te izazvao neviđene ekonomske potrese u cijeloj EU i SAD-u.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp