Stručnjaci upozoravaju, Amerika se priprema za nestanak električne energije i potpuni mrak

Stručnjaci upozoravaju, Amerika se priprema za nestanak električne energije i potpuni mrak

Iz nekog razloga očekuje se da će potražnja potrošača za električnom energijom naglo porasti ovog ljeta. A to će, kako nam je rečeno, dovesti do nestanka struje u cijeloj zemlji.

Poduzeća se već pripremaju za ovaj scenarij jer se čini da svi znaju da će potrošnja energije u nadolazećim mjesecima dosegnuti najveću razinu svih vremena, ostavljajući milijune bez struje usred ljetnih vrućina.

Dužnosnici kažu da je u nekim dijelovima zemlje toplije nego inače, što je, kako kažu, razlog budućih nestanaka struje.

Savezne agencije odgovorne za pouzdanost električne energije, poput Savezne energetske regulatorne komisije (FERC), upozorile su da bi se mreže u zapadnoj polovici zemlje ovog ljeta mogle suočiti s problemima pouzdanosti jer potrošači uključuju klima-uređaje kako bi pobjegli od vrućine“, stoji u priopćenju. navodi se u izvješću Refinitiv data.

Budući da se elektroenergetska oprema kvari tijekom ljeta, elektroenergetske tvrtke kažu da vjerojatno neće imati rezervne dijelove ili druge resurse potrebne za popravak dovoljno brzo kako bi struja ostala uključena – navodno zbog vrućine.

Teksaško vijeće za električnu pouzdanost (ERCOT), koje je pogrešno upravljalo velikim nestankom struje u Teksasu početkom 2021., kaže da već traži od kupaca da smanje potrošnju energije i prilagode svoje klimatizacijske jedinice nakon što je šest elektrana zatvoreno u svibnju tijekom navodnog toplinskog vala

Kako sa sigurnošću znaju da dolazi nestanak struje u cijeloj zemlji?

Još jedan događaj u Ohiju za koji je okrivljena “oluja” ostavio je bez struje oko 200.000 domova i poslovnih prostora. Tamošnji operater mreže rekao je da je morao namjerno prekinuti napajanje u nekim područjima kako bi spriječio preopterećenje preostalih linija.

Mora biti puno tih misterioznih incidenata koji se događaju odjednom, gotovo kao da netko testira mrežu da vidi koliko je lako kasnije uništiti određene jedinice, što se čini već unaprijed isplaniranim.

Već smo se upoznali s “Velikim resetiranjem”. Je li ovo dio gdje resetiraju napajanje i zamračuju sve kao dio neke bizarne inicijacije u Novi svjetski poredak?

Ili bi jednostavno moglo biti da je američki energetski sustav sada toliko preopterećen i da se njime loše upravlja, zajedno s prisilnim prelaskom na “zelenu” energiju, da sustavi koji su trenutno na snazi ​​jednostavno nisu u stanju podnijeti opterećenje kad god postane malo vruće ili kišovit.

Prema Ralphu Izzou, voditelju Public Utilities Group (PSEG) sa sjedištem u New Jerseyju, elektroenergetske tvrtke moraju biti štedljive sa svojim zalihama rezervnih dijelova kako bi izbjegle da im ponestane u slučaju oštrih vremenskih nepogoda – ​​ili čak samo nekoliko uzastopnih dana ekstremne vrućine.

“Ne želite iscrpiti svoj inventar jer ne znate kada ta oluja dolazi, ali znate da dolazi… Ako imamo uzastopne dane od 40 stupnjeva, ti transformatori na vrhovima stupova, počnu pucati poput kolačića od riže, a mi ne bismo imali zalihe da to zamijenimo”, kaže on.

Nick Akins, voditelj mrežnog operatera AEP sa sjedištem u Ohiju, dodao je da mnogi operateri također mijenjaju svoje navike održavanja. “Radimo puno više spajanja, spajanja kabela, umjesto pokretanja novog kabela, jer pokušavamo sačuvati naš novi kabel za inventar kada nam zatreba“, kaže Akins.

U odjeljku s komentarima RT-a, jedna je osoba brzo istaknula da bi Sjedinjene Države možda trebale prestati slati milijarde dolara Ukrajini i umjesto toga “popraviti zemlju“. „Ali nijedan profit nije tako dobar kao ratni profit” , dodala je ova osoba.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp