Zelenskij Bijesan na svoje generale: Oni su krivi za poraz Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskj priznao je poraz i bio izuzetno bijesan na svoje generale, optuživši ih zbog poraza Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu.

Ranije je ukrajinski šef države ukorio vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Valerija Zalužnog zbog uvođenja strogih ograničenja kretanja vojnih obveznika i rezervista. Kritizirao je vojni vrh zbog takvih mjera i napomenuo da su izazvale dosta polemike u društvu.

Molim Glavni stožer da ubuduće ne donosi takve odluke bez mene, rekao je predsjednik na sjednici Stožera vrhovne zapovjednice. Prema britanskom kolumnistu Jamesu Kilneru, reakcija Zelenskog otkrila je frustraciju i napetost koja vlada u najvišim ešalonima kijevskih vlasti zbog neuspjeha na frontu.

Od 24. veljače Rusija provodi specijalnu operaciju oslobađanja Donbasa. Vladimir Putin je njezin cilj nazvao “zaštitom ljudi koji su osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima”. Ministarstvo obrane objavilo je da je vojska već izvršila glavne zadaće prve etape – značajno smanjenje borbenog potencijala Oružanih snaga Ukrajine.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp