Albanija na nogama – Masovni prosvjedi zbog poskupljenja troškova života i korupcije

Kada ljudima voda dođe do grla, tada više ne razmišljaju bi li izašli iz svoje zone komfora i izašli na ulice tražiti pravdu. Rastu tenzije diljem svijeta. Ovo su prizori iz Albanije gdje su građani prosvjedovali protiv odluka odgovornih (vladajućih) za ogromna poskupljenja troškova života koja su ih doslovno dotukla. 

Tisuće Albanaca izašle su u četvrtak na ulice glavnog grada Tirane i pozvale vladu na ostavku zbog poskupljenja osnovnih prehrambenih proizvoda i navodne korupcije, odgovarajući na poziv glavne oporbene Demokratske stranke.

Demonstranti, koji su došli iz raznih gradova, okupili su se na Bulevaru mučenika naroda ispred ureda premijera. U masovnom prosvjedu koji je održan uz slogan “Albanija je u opasnosti” sudjelovali su članovi nevladinih organizacija, aktivisti i studenti.

Bivši albanski premijer Sali Berisha rekao je u govoru da je budućnost Albanije u pitanju. Berisha je istaknuo kako su neki od prosvjednika prešli tisuće kilometara iz SAD-a i Europe kako bi se pridružili albanskoj oslobodilačkoj fronti.

Stotine policajaca bile su raspoređene na tom području u sklopu sigurnosnih mjera tijekom ovog masovnog prosvjeda koji je trajao nekoliko sati.

Posljednjih mjeseci u zemlji je došlo do naglog rasta cijena nekih prehrambenih proizvoda, kao i goriva. Udruge civilnog društva, predstavnici političkih stranaka i građani pozvali su državne institucije da interveniraju u nastaloj situaciji i spriječe kolebljivost cijena. Demonstranti su poručili da će prosvjed nastaviti i sljedećih dana.

Pritisak je to kojega građani više ne mogu izdržati. Očajni su i žele da se čuje njihov glas i da se njihovo ogorčenje vidi. Zato su se masovno okupili u prosvjedu. Odupiru se globalističkoj viziji za koju nisu glasali.

Mainstream mediji šute o masovnim prosvjedima diljem svijeta. Ljudima je dosta globalističke diktature koja nas sve planski želi pretvoriti u sirotinju i robove. Kome još to nije jasno, taj neka nastavi spavati.

Izvor: aa.com.tr

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp