Globalisti ponovno šire paniku – tvrde da se pojavio najsmrtonosniji virus za kojega kažu da nema lijeka

Globalisti ponovno šire paniku – tvrde da se pojavio najsmrtonosniji virus za kojega kažu da nema lijeka

Globalisti ponovno šire paniku i tvrde kako se pojavio najsmrtonosniji Marburg virus od kojega oboljeli krvare iz usta, očiju i ušiju, a smrtnost od spomenutog virusa je čak 90 posto. Dvije osobe preminule su od tog, kako kažu, iznimno smrtonosnog Marburg virusa u Gani, pa se zdravstvene institucije pripremaju na potencijalno izbijanje epidemije, piše Daily Mail. Liječnici su poručili kako su pacijenti razvili simptome kao što su proljev, groznica, mučnina i povraćanje.

Predstavnik Svjetske zdravstvene organizacije u Gani, Francis Kasolo, izjavio je kako su zdravstvene službe na terenu te istražuju situaciju i pripremaju odgovor na moguću epidemiju.

“Blisko surađujemo s državom kako bismo otkrili slučajeve zaraze, pratili kontakte i bili spremni na kontroliranje širenja virusa”, rekao je Kasolo.

Ako se potvrdi da su dvije osobe preminule od tog virusa, to će biti drugi put da je Marburg otkriven u zapadnoj Africi nakon manjih slučajeva zaraze u Gvineji prošle godine.

Što je Marburg virus?

Marburg virus najsmrtonosniji je virus na svijetu s obzirom na to da, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, ubije i do 90 posto zaraženih. Trenutno ne postoji nikakav lijek za tu bolest.

Početni simptomi uključuju jaku glavobolju, visoku temperaturu, proljev, bol u trbuhu i povraćanje. S vremenom simptomi postaju sve izraženiji. Nakon nekoliko dana, mnogi pacijenti imaju unutarnje krvarenje ili krvarenje iz tjelesnih otvora kao što su usta, oči i uši.

Marburg virus prenosi se na ljude koji su izloženi rudnicima ili špiljama u kojima se nalaze šišmiši. Nakon toga, virus se širi izravnim kontaktom s tjelesnim tekućinama zaraženih ljudi ili površinama i materijalima koje su bile u doticaju s tim tekućinama, piše ECDC. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp