Još jedna iznenadna smrt – Preminuo svima nam dragi samozatajni glumac Lenny Von Dohlen

Još jedna iznenadna smrt – Preminuo svima nam dragi samozatajni glumac Lenny Von Dohlen

Iznenadne smrti zdravih ljudi u najboljima godinama ne prestaju šokirati svijet. Dana 5. srpnja ove godine zauvijek nas je napustio svima nam dragi samozatajni glumac Lenny Von Dohlen koji se proslavio po ulozi u trećem nastavku filma „Sam u kući“, a posebno će ostati upamćen po njegovoj ulozi u popularnom filmu iz osamdesetih godina “Electric Dreams” (Električni snovi). Uzrok njegove smrti još nije poznat.

Glumački svijet ostao je nažalost bez jednog vrlo talentiranog glumca Lennyja Von Dohlena koji se proslavio po ulozi negativca u trećem nastavku filma „Sam u kući“. Glumac je preminuo početkom srpnja, a vijest je na Facebooku objavila njegova sestra Catherie Von Dohlen, a sve je potvrdio i njegov menadžer za Variety.

„Svijet je 5. srpnja izgubio veličanstvenog čovjeka. Brat Len bio je strastven za sve i svakoga. Uvijek je on vodio sve; bilo da se radi o uzbudljivom razgovoru, umjetničkoj kreaciji ili putovanju na nova mjesta. Volio je sve dobro nasmijati. Nastavlja svoje duhovno putovanje. Živjeti život ispunjen u njegovom sjećanju“, napisala je.

Glumac je preminuo u svojim najboljim godinama, u 63. godini života, a uzrok njegove smrti još nije poznat, pa je ovaj događaj poprilično nenadan i šokantan za sve njegove obožavatelje i pratitelje filmske industrije.

Lenny će mnogima biti poznat po ulozi Burtona Jernigana u filmu „Sam u kući“, a jedna od njegovih najboljih uloga bila je i u filmu „Twin Peaks“ gdje je glumio Harolda Smitha.

Iza sebe ima bogatu karijeru s puno uloga, a neke od njih bile su za filmove „Tender Mercies“, „One Good Turn“, „Cadilac“, „Miami Vice“ i ostali, a posebno će ostati upamćen po ulozi u nekad popularnom filmu „Electric Dreams“ (Električni snovi), znanstvenofantastičnom romantičnom filmu iz 1984. godine u režiji Stevea Barrona i scenariju Rusty Lemorande.

Radnja ovog popularnog filma iz osamdesetih godina, smještena je u San Francisco i prikazuje ljubavni trokut između muškarca, žene i osobnog računala. U njemu glume Lenny Von Dohlen, Virginia Madsen, Maxwell Caulfield i glas Bud Corta. U to vrijeme računala još nisu bila sastavni i neizostavni dio naših života, pa je film „Electric Dreams“ na neki način bio revolucionaran i futuristički te smo ga gledali s velikim zanimanjem i obilježio je odrastanje naše generacije.

Njegova zadnja uloga bila je u seriji „The Orville“. Uvijek ćemo ga se sjećati sa sjetom i uvijek će nas sjećanje na njega vraćati u predivno vrijeme našeg odrastanja. Hvala dragom Lennyju za sve divne trenutke filmskih snova u magičnom mraku kino dvorana koje nam je pružio. Neizmjerno nas je rastužila vijest o njegovu odlasku. Počivao u miru Božjem. Ostajemo svi zajedno – povezani nevidljivim nitima u električnim snovima koji su danas dio naše svakodnevice.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp