Novak Đoković – Moja pobjeda na Wimbledonu najljepši mi je poklon za godišnjicu braka, kao i rođenja Nikole Tesle

Novak Đoković – Moja pobjeda na Wimbledonu najljepši mi je poklon za godišnjicu braka, kao i rođenja Nikole Tesle

Novak Đoković je pobjedom protiv Nicka Kyrgiosa u četiri seta osvojio Wimbledon sedmi put u karijeri i četvrti put uzastopno. Osim po osvajanju Wimbledona, datum 10. srpnja zauvijek će mu ostati poseban i zbog godišnjice braka sa suprugom Jelenom, s kojom se vjenčao 2014. godine. Đoković je to istaknuo odmah nakon meča, a na konferenciji za medije otišao je korak dalje i spomenuo Nikolu Teslu koji je rođen na današnji dan 1856. godine u Smiljanu, a Novak Đoković ga je više puta kroz svoju karijeru citirao i nazivao „vodičem kroz život“.

Ovo je djelomično i hrvatski trofej, jer je naš proslavljeni as Goran Ivanišević već duže vrijeme trener Novaka Đokovića, pa je to ujedno i njegov veliki uspjeh kao trenera. Dok je Novak Đoković davao svoju izjavu nakon pobjede, Goran Ivanišević se rasplakao od sreće, pokazavši time koliko je njihov odnos prisan. 

Na press konferenciji Novak je između ostalog izjavio: „Znate što mi se dogodilo na početku godine i nisam znao da će mi toliko vremena biti potrebno da se vratim u balans, pogotovo emotivno. Dosta me to iscrpilo i pratilo me sljedeća četiri mjeseca. Ja vjerujem u sebe i svoje mogućnosti, znao sam da ću doći u priliku da se borim za trofeje. Wimbledon dolazi u trenucima kada je meni u životu bitno da se vratim sa samopouzdanjem, psihički. Zaista sam zahvalan na ovom trenutku. Ovo je najljepši poklon za godišnjicu braka, kao i rođenja Nikole Tesle.“

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp