Britanski parlamentarac John Penrose predlaže još jaču i strožu cenzuru interneta

Britanski parlamentarac John Penrose predlaže još jaču i strožu cenzuru interneta

Britanski zakonodavac John Penrose predlaže distopijsku ideju da se građanima da ocjena istine na društvenim mrežama “Zastupnik britanske Konzervativne stranke John Penrose predložio je dodatak kontroverznom zakonu o cenzuri interneta u Ujedinjenom Kraljevstvu, nazvanom “Zakon o online sigurnosti”, koji sa svakim novim predloženim amandmanom postaje još orvelovskiji.

Kao nešto iz distopijske fikcije, Penrose, zastupnik Weston-super-Marea, predložio je da vlada prisili internetske platforme da održavaju ocjenu koliko je osoba istinita, na temelju njezinih prošlih izjava. Svrha ovog odjeljka je smanjiti rizik od štete za korisnike reguliranih usluga uzrokovane mojom (sic) dezinformacijom ili dezinformacijom”, navodi se u prijedlogu, uz tipfelersku pogrešku koja pokazuje koliko se pažnje posvećuje tekstu zakona koji briše građane. ‘ slobode.

Prijedlog kaže da svaki korisnik koji proizvodi online sadržaj, uključujući “komentare i recenzije” i koji dobije određeni broj online pregleda, što će odrediti regulator komunikacija Ujedinjenog Kraljevstva, treba imati indeksiran sadržaj i dodijeliti mu ocjenu istinitosti.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp