Kreće potpuna kontrola stanovništva – Kina uvodi elektroničke narukvice za oboljele od Covid-a

Kreće potpuna kontrola stanovništva – Kina uvodi elektroničke narukvice za oboljele od Covid-a

Počevši od 17. srpnja, Hong Kong će od svih pacijenata s COVID-19 u kućnoj karanteni zahtijevati nošenje elektronskih narukvica kako bi spriječili napuštanje svojih domova, najavio je u ponedjeljak novi gradski ministar zdravstva Lo Chung-mau.

Lo, kojeg je Peking prošlog mjeseca imenovao kao dio kabineta novog izvršnog direktora Johna Leeja, također je u ponedjeljak rekao da vlada Hong Konga “preporučuje” da se djelomično provede zdravstveni kodeks kopna, koji sprječava pacijente s COVID-om da posjećuju javne bolnice. mjesta, a zahtijeva obaveznu karantenu za posjetitelje iz inozemstva, prenosi AFP.

Ovaj 61-godišnji dužnosnik dospio je na naslovnice u veljači kada je rekao da Hong Kong mora održavati politiku “nulte tolerancije” prema COVID-u jer bi život s COVID-19, bolešću koju uzrokuje novi korona virus, ubio sve stanovnike.

Vlada Hong Konga ranije ove godine koristila je elektroničke narukvice za praćenje pacijenata s COVID-om koji su bili u kućnoj izolaciji kao dio mjera za borbu protiv rastuće infekcije usred takozvanog petog vala.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp