U Nizozemskoj u znak protesta izgorio online superkarket povezan s Billom Gatesom

U Nizozemskoj u znak protesta izgorio online superkarket povezan s Billom Gatesom

U Nizozemskoj se istražuje uzrok velikog požara koji je ovog vikenda zahvatio supermarket za online dostavu povezan s milijarderom i „filantropom“ Billom Gatesom.

Požar je izbio u trgovini Picnic, u gradu Almelo na istoku Nizozemske u nedjelju kasno navečer (10. srpnja), a vijest o povezanosti s Gatesom pokrenula je glasna „šaputanja“ o tome da je sve povezano s prosvjedima farmera diljem Nizozemske.

Na Twitteru su neki tvrdili da je požar u nizozemskom supermarketu bio napad u znak odmazde protiv Billa Gatesa, koji je optužen za promicanje klimatskih zakona diljem svijeta koji imaju za cilj uništenje postojeće poljoprivredne industrije.

„Teoretičari zavjere“ ukazali su na vrijeme izbijanja požara, koji se dogodio nakon što su stotine farmera na traktorima izašle na ulice u Nizozemskoj ovog mjeseca, prosvjedujući protiv novih vladinih strogih propisa o „nula emisiji štetnih plinova“.

Druga „teorija zavjere“ sugerira da bi akcija mogla biti potaknuta činjenicom da je trgovina za dostavu u vlasništvu brata Nizozemske ministrice poljoprivrede Christianne van der Wal-Zeggelink, osobe koja je zabranila farmerima da uzgajaju meso (!?).

Bez obzira na koju „teoriju zavjere“ se odlučili, ne možemo se oteti dojmu da se ipak može osjetiti kako otpor globalizmu počinje.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp