Fauci se vratio nakon Covid-a i odmah pozvao na četvrtu dozu cjepiva i obvezno nošenje maski

Fauci se vratio nakon Covid-a i odmah pozvao na četvrtu dozu cjepiva i obvezno nošenje maski

Četverostruko cijepljeni Anthony Fauci vratio se nakon što je po drugi puta prebolio Covid i odmah pozvao javnost na primanje četvrte doze cjepiva i obvezno nošenje maski.

Savjetnik Bijele kuće za korona histeriju dr. Anthony Fauci vratio se javnim dužnostima nakon borbe s COVID-19 i upozorava da bi se zemlja mogla suočiti s novim valom virusa zbog “slabljenja imuniteta”.

U utorak, dva tjedna nakon svog posljednjeg javnog pojavljivanja krajem lipnja, Fauci se pojavio na MSNBC-u i pridružio se brifingu za novinare u Bijeloj kući putem videokonferencije kako bi upozorio na širenje varijante BA.5, podvarijante soja Omicron.

Pozvao je Amerikance da dobiju četvrtu dozu cjepiva i rekao da zdravstveni dužnosnici sada “preporučuju” ljudima da se vrate nošenju maski u zatvorenom prostoru.

Fauci, 81, ležao je nekoliko tjedana u stanju mirovanja nakon produžene borbe s COVID-om prošlog mjeseca unatoč 4 doze cjepiva i antivirusnog lijeka Paxlovid.

Prvi put je bio pozitivan na virus 14. lipnja, a isprva se činilo da se oporavio nakon uzimanja antivirusne tablete Paxlovid, što nije bio slučaj.

Zatim je 28. lipnja, govoreći na Globalnom zdravstvenom forumu o vanjskoj politici, otkrio da su mu se simptomi vratili. Bio je to njegov posljednji javni nastup do ovog tjedna.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp