Ivan Lovrinović – Ova Vlada ne želi prehrambeno suverenu Hrvatsku

Na maloj tržnici u Zelini, gdje volim doći uvijek kad imam vremena, neki dan sam u ruci držao paradajz težak 800 grama. Najprije sam Ivana Vrhovškog, vrijednoga OPG-ovca iz okolice Zeline pitao je li to možda GMO? On se slatko nasmijao rekavši da takvo sjeme neće u njegovu zemlju dok je živ. Malo sam ga bocnuo tim pitanjem iako sam već odmah vidio po mirisu, boji i obliku da je riječ onom pravom paradajzu kojeg su “puna usta” okusa, u što sam se ubrzo uvjerio došavši doma.

Odmah nam se pridružila vrijedna gospođa koja također proizvodi vrhunsko povrće. Oni nisu dobivali poticaje po modelu Tolušića i mnogih drugih, već se svakodnevno svojim ogromnim trudom bore se za opstanak. Njihove žuljevite ruke i boja lica sve govore.

Dosadašnje vlade su ukinule sajmove, a OPG-ovce stjerale na simboličnih par tezgi, a sve s ciljem da nas prisile kupovati “plastične” paradajze i drugo povrće i voće krcato pesticidima, tko zna koliko odležano u hladnjačama…

Ljudi, kupujmo što više od malih i poznatih proizvođača koji nam tijekom vremena postaju obiteljski prijatelji i liječnici primarne zdravstvene zaštite. Da, upravo tako, jer zaštita zdravlja počinje od njive. Jedimo zdravo od poznatih ljudi!

S nekoliko odluka u korist seljaka Hrvatska bi u kratkom roku postala značajan proizvođač i izvoznik zdrave hrane. Sada uvozimo oko 50% hrane a mogli bismo izvoziti duplo više i zarađivati milijarde. Ova Vlada ne želi prehrambeno suverenu Hrvatsku, već teško ovisnu – i to u svakom pogledu. Pokrenimo se za promjene čija rješenja znamo. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp