Nastavak revolucije protiv Velikog Reseta – Prosvjednici u Šri Lanki zauzeli su i ured premijera

Nastavak revolucije protiv Velikog Reseta – Prosvjednici u Šri Lanki zauzeli su i ured premijera

Prosvjednici u Šri Lanki žestoko se bore protiv Velikog Reseta. Nakon što su iz zemlje uspješno otjerali predsjednika države provalivši mu u njegovu reziidenciju i potpuno ju demolirali. Ovoga piuta su upali u ured premijera Šri Lanke davši mu do znanje što misle o razornoj ekonomskoj krizi koja je uzrokovala ozbiljne nestašice hrane i goriva.

Posljednjih dana prosvjednici su zauzeli nekoliko vladinih zgrada, zahtijevajući da njihovi najviši čelnici odstupe s dužnosti.

Predsjednik Gotabaya Rajapaksa, njegova supruga i dva tjelohranitelja ukrcali su se u zrakoplov zračnih snaga Šri Lanke koji je letio za Male, glavni grad Maldiva, rekao je neimenovani imigracijski dužnosnik.

Rajapaksa je pod pritiskom pristao dati ostavku. Premijer Ranil Wickremesinghe rekao je da će odstupiti s dužnosti kada se formira nova vlada.

Predsjednikov odlazak uslijedio je nakon višemjesečnih prosvjeda koji su kulminirali u subotu, kada su prosvjednici upali u njegov dom, ured i službenu rezidenciju njegova premijera.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp