Novo istraživanje pokazuje da je povjerenje u mainstream medije upravo dotaklo dno

Baš kad ste pomislili da povjerenje u glavne medije ne može pasti niže, ono je jednostavno dotaklo dno.

Pollster Gallup otkrio je da je povjerenje u medije establišmenta palo na najnižu razinu u povijesti, jer su i tiskane i televizijske vijesti zabilježile daljnji pad u prošloj godini, izgubivši u prosjeku pet posto ljudi koji su prethodno rekli da vjeruju tim “institucijama”. ” .

Istraživanje provedeno u Americi, koje se slobodno može reflektirati i na ostatak svijeta, pokazalo je da je jedino vlada institucija kojoj se u SAD-u manje vjeruje nego televizijskim vijestima, pri čemu je samo 11 posto ispitanika reklo da imaju “prilično malo povjerenja u medije.

Novine su prikupile nešto više, ali još uvijek samo bijednih 16 posto.

U ovom se trenutku više vjeruje sustavu kaznenog pravosuđa i bankama nego medijima.

Novinar Glenn Greenwald istaknuo je da je jedini razlog zašto mediji uspijevaju bilježiti razine povjerenja iznad nule politika identiteta, posebice demokrata koji su odlučili stati na stranu javno pristranih medija kako bi razmijenili poruke režima.

Greenwald je još jednom primijetio da novinari iz establišmenta odbijaju samokritiku, što je ustvrdio i prošle godine kada je Reutersovo istraživanje pokazalo da se medijima ne vjeruje nigdje više nego u Americi, gdje manje od svakog trećeg čovjeka ima bilo kakvo povjerenje u instituciju.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp