Vlasnik poznatog američkog časopisa poručio: Zabrana ulaska Đokoviću u SAD je ruganje znanosti, a cjepivo je bezvrijedno

Zabrana ulaska Novaku Đokoviću u SAD, jer nije pristao na ucjene i nije se cijepio protiv kineskog virusa, tema je broj jedan nakon Wimbledona.

I u američkim krugovima mišljenja su podijeljena, a mnogi smatraju da će američke vlasti napraviti veliku pogrešku ako prvaku Wimbledona ne dopuste gostovanje u New Yorku.

Clay Travis, vlasnik časopisa i portala “OutKick”, trenutnu situaciju okarakterizirao je komičnom, jer po njemu ništa nije utemeljeno na znanstvenim principima.

“U ovom trenutku ne bi trebalo postojati nikakva covid ograničenja za bilo kojeg sportaša u bilo kojem sportu, bilo gdje u zemlji, a siguran sam i u cijelom svijetu. To što Novaku Đokoviću ne damo priliku da otputuje u SAD i igra na US Openu je apsolutno ruganje znanosti, ne može se obraniti”, jasan je Travis.

Njegov časopis nedavno je objavio studiju prema kojoj popularna cjepiva protiv covida, Moderna i Pfizer, nude samo pet posto zaštite od virusa. Dodali su kako je postotak zaštite i nakon docjepljivanja samo 20 posto.

“Sjetite se, prošle godine u ovo vrijeme još su nam pokušavali reći da cjepivo sprječava da se zarazite i da sprječava širenje zaraze. Ovo nije istina. Sada smo na pet posto učinkovitosti. Čak i nakon treće doze zaštita je 20 posto”, dodao je Travis.

Objasnio je i svu kontradiktornost odluke da se nekome ne dopusti ulazak u SAD ako nije cijepljen.

Hoćemo li od Novaka Đokovića ili bilo koga drugoga koji ulazi u zemlju zahtijevati da primi cjepivo koje ne nudi zaštitu od širenja i dobivanja covida?, kaže Travis.

Ima i “originalno” rješenje za Novaka.

“Činjenica da sportašima poput Novaka Đokovića ne dopuštamo ulazak u zemlju je apsolutno neobranjiva po mom mišljenju. Zajebancija je da bi Đokoviću bilo bolje da se spusti na južne granice i samo ušeta u državu, gdje jednostavno ni ne tražimo negativan test za ulazak u zemlju”, vjerojatno je aludirao na kaotičnu situaciju na granice s Meksikom, gdje se vjeruje da svaki dan veliki broj ljudi ulazi u zemlju bez kontrole.

US Open počinje 29. kolovoza, vidjet ćemo hoće li se do tada promijeniti pravila ili Novak stvarno neće moći ući u SAD.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp