Goran Ivanišević o Novaku Đokoviću – Zapad ne voli moćnog čovjeka koji ne odustaje od svojih stavova

Goran Ivanišević o Novaku Đokoviću – Zapad ne voli moćnog čovjeka koji ne odustaje od svojih stavova

Kao igrač Goran Ivanišević osvojio je jedan Wimbledon, a u nedjelju je u Londonu sudjelovao u svom sedmom trenerskom Grand Slam naslovu. A, ono što treba posebno istaknuti je to da Novak Đoković nije izgubio nijedan meč na travi All England Cluba otkad surađuje s Goranom Ivaniševićem. No, ova 2022. godina bila je izazovna za obojicu. Zato je i bilo zanimljivo čuti što Goran Ivanišević kaže na sve to i kako gleda na njihov zajednički uspjeh na Wimbledonu.

Bilo je vrlo emotivno. Bila je ovo teška i us**na godina, posebno za njega, ali i za sve nas koji smo mu bliski. Prvo ono u Australiji, pa sve nakon toga. Trebalo mu je dosta vremena da se vrati u formu. Zatim je stigao poraz od Rafe. Naravno, uvijek se može izgubiti od Rafe u Parizu, ali za mene Novak je bio favorit u tom meču. Pa onda svo to ludilo oko bodovanja. Ali Grand Slam je Grand Slam, a Novaku je ovo 21. u karijeri. Zaista je to zaslužio“, rekao je Ivanišević koji je posebno želio naglasiti kako zbog svega što se Novaku događalo ova titula ima još veću težinu. Neki to nikada neće shvatiti…

„Kada se tako nešto događa nekoj osobi, kao što se događalo Novaku, teško je uopće vratiti se tenisu. To u Australiji bila je ogromna stvar. Trebalo je puno vremena proći. Neki se nikada ne oporave jer to je bio veliki šok. Bio je šok i za mene, a možete zamisliti koliki je to bio šok za njega. Nevjerojatno je kako se oporavio i kako je to prebrodio. Za mene je to herojski. Trenirali smo, a nismo znali za što. A to, vjerujte, nije lako“, rekao je Goran.

No, Goran nikada niti na trenutak nije posumnjao u Novaka:

„Ne, ne! U ljude kao što je on nikada ne sumnjate. On je veliki pobjednik. Samo mu je potrebno da nađe svoj mir. A bilo je toliko toga. Nije bilo lako, ali ovo je rezultat. Ovaj trofej, ova radost na centralnom terenu. Sve se na kraju isplatilo“, dodao je legendarni Ivanišević koji će sada krenuti na zasluženi godišnji odmor sa svojom obitelji. Dio svog odmora provest će na ATP turniru u Umagu.

Što se tiče stavova Novaka Đokovića o cijepljenju u njegove ustrajnosti u tim stavovima, Goran je nakon Australian Opena bio rekao:

„Zapad to ne voli, tako moćnog čovjeka koji ima pravo glasa, koji ima vojsku navijača i koji se usudi reći što mu je u glavi. Vjeruje u svoja razmišljanja i on je opasan za Zapad. Nekako je to krenulo od onoga lockdowna prvog, pa do Adria Cupa gdje se, ne znam što se tu specijalno desilo, pa nesretni onaj US Open, pa loše finale Roland Garrosa, pa loš kraj sezone. I, onda opet, najgore po meni, izmišljanje povrede. Kakvo izmišljanje povrede? Čovjek vodi 2:0 u setovima i sada bi izmislio povredu da dobije Taylora Fritza. Ali, kada neki drugi to rade, onda je to herojski čin i onda je „svaka čast“. Ali, i to je uspio. Nije lako. Potrošio je puno energije. Mi smo mu tu pomagali da se ne zamara s tim stvarima, ali samo on zna kako je njemu. Ali, to ga je nekako probudilo i dalo mu je to dodatni motiv i snagu, a to se na kraju vidjelo i na terenu.“

A na koji turnir Goran Ivanišević putuje s Novakom Đokovićem nitko ne zna zbog posebnih pravila u SAD-u. Naime, u ovom trenutku gotovo je sigurno kako Đoković neće nastupiti na US Openu, jer u SAD ne mogu ući stranci koji nisu cijepljeni protiv koronavirusa.

„Ima onaj film koji se zove ‘Dugo, toplo ljeto‘. E, pa to sad čeka mene. Što se tiče US Opena, možda se Joe Biden predomisli, možda i ne. Ako uspijemo otići u Sjedinjene Države, bit će predivno. Ako ne, onda se tu ne može puno napraviti. Svašta se još može dogoditi“, rekao je Goran Ivanišević.

Izvor: HRT

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp