Konzum počeo s iskazivanjem dvojnih cijena

Konzum je od ovog tjedna krenuo  s dvojnim iskazivanjem cijena proizvoda i usluga u kunama i eurima. To je prije službene obveze o dvojnom iskazivanju cijena koja stupa na snagu 5. rujna 2022. godine

‘Svi će artikli u Konzumu imati cijenu iskazanu u kunama i u eurima te iznos fiksnog tečaja konverzije koji iznosi 7,53450 kuna za euro, a promjena svih etiketa u Konzumovih više od 600 prodavaonica bit će napravljena do kraja srpnja’, objavili su iz Uprave Konzuma..

Iz Konzuma podsjećaju kako su bili i prvi trgovački lanac koji je snizio cijene preko tisuću artikala u veljači ove godine u skladu s odlukom Vlade Republike Hrvatske o smanjenju PDV-a i prije nego je ona stupila na snagu u travnju ove godine.

Transparentan odnos prema kupcima imperativ je našeg poslovanja na temelju kojeg iz dana u dan zaslužujemo i jačamo njihovo povjerenje. Uvijek nastojimo biti otvoreni u svemu što radimo pa tako i u ovom izazovnom razdoblju uvođenja eura. Na vrijeme smo krenuli s pripremama i naši su zaposlenici spremni nastaviti sa svim fazama implementacije ovih povijesnih promjena kako bismo pomogli svojim kupcima da se što lakše prilagode tranziciji na novu valutu’, izjavio je Zoran Mitreski, predsjednik Uprave Konzuma.

Cjelokupan proces uvođenja eura u Hrvatskoj podijeljen je u tri faze te  će Konzum svojim aktivnostima prati svaku od njih.

Dvojne će se cijene iskazivati do 31. prosinca 2022. godine na svim proizvodima u svim Konzumovim prodavaonicama, uključujući i internetsku prodavaonicu. Pritom će se cijene u objema valutama prikazivati kroz cijeli proces odabira i kupnje artikala – na policama u prodavaonicama, u online košaricama, tijekom checkouta i potvrde narudžbe prilikom online kupnje te na izdanim računima.

Druga će faza početi 1. siječnja 2023. s uvođenjem eura, a važno je napomenuti da će se u kunama moći plaćati do 14. siječnja iste godine, uz povrat novca u eurima.

Treća faza odnosi se na razdoblje od 15. siječnja 2023. godine kad će euro biti jedina valuta kojom će kupci moći plaćati u Konzumovim prodavaonicama.

Počinju teški dani za naše građane, jer uz ogromnu inflaciju slijedi još i uvođenje eura, a to će građanima s malim primanjima biti veliki udar na džep. Normalno, ne i bogatoj eliti koja je to s velikom ljubavlju i gurala.

Izvor: tportal.hr

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp