Iznenada preminula Ivana Trump, prva supruga Donalda Trumpa

Bivša supruga bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, Ivana Trump, preminula je iznenada u 74. godini života, objavio je ABC News. U priopćenju njezine obitelji stoji: „Naša majka bila je nevjerojatna žena. Snažna u poslu, sportašica svjetske klase, ljepotica, brižna majka i prijateljica. Svašta je preživjela. Pobjegla je od komunizma i prigrlila ovu zemlju. Učila je svoju djecu da moraju biti odlučni, čvrsti i suosjećajni. Jako će nam nedostajati.“

ABC News donosi da je Ivana Trump vjerojatno preminula od srčanog zastoja. Pronašli su je bolničari iza 12.30 sati u stanu na Upper East Sideu gdje je Ivana Trump živjela. Njezin iznanadan odlazajk

Ivana je bila prva supruga Donalda Trumpa, vjenčali su se 1977. godine, a bili su u braku do 1992. godine. S Donaldom je imala troje djece, Donalda Jr, Ivanku i Erica.

Povodom smrti svoje prve supruge, Donald Trump je na svojoj platformi Truth Social napisao: „Ivana bila divna, lijepa i nevjerojatna žena koja je vodila sjajan i inspirativan život. Bila je jako ponosna na svoje troje djece, Donalda Jr., Ivanku i Erica. Bila je jako ponosna na njih, kao što smo svi mi bili jako ponosni na nju“.

Njihov brak raspao se nakon što se saznalo da je Trump imao ljubavnu aferu s Marlom Maples koja mu je nakon te afere postala druga supruga.

Ivana Trump rođena je kao Ivana Marie Zelníčková u komunističkoj Čehoslovačkoj koju je odlučila napustiti 1970-tih godina. Dugi niz godina bila je viša izvršna direktorica u Trumpovu poslovnom carstvu. Sudjelovala je svojim idejama u dizajniranju interijera za hotel Grand Hyatt i Trump Tower. Napisala je nekoliko bestselera i dizajnirala vlastitu liniju odjeće.

Godine 2017. Ivana Trump otkrila je kako je odbila ponudu bivšeg supruga, tada američkog predsjednika da postane veleposlanica SAD-a u Češkoj – rekavši mu kako to ne želi jer previše voli svoju ‘slobodu i savršeni život‘. Bila je nevjerojatno ponosna žena sa stilom koja je znala uživati u životu. 

Ivana je voljela dolaziti u Hrvatsku. Poznato je da je prije tri godine boravila u Zagrebu na operaciji očiju u zagrebačkoj klinici Svjetlost, a znala je biti i počasna gošća na natjecanjima za Miss Universe Hrvatska. Još jedno poznato lice našeg vremena odlazi na vječni počinak. Njezina kći Ivanka Trump na Twitteru je objavila emotivnu poruku posvećenu svojoj voljenoj majci, napisavši:

“Slomljenog sam srca zbog smrti moje majke. Mama je bila briljantna, šarmantna, strastvena i opako duhovita. Živjela je život punim plućima – nikada nije propuštala priliku za smijeh i ples.

Zauvijek će mi nedostajati i zauvijek ćemo čuvati sjećanje na nju u našim srcima.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp