U Japanu je cijepljena gotovo cijela populacija, a broj oboljelih od Covid-a veći je nego ikada

U Japanu je cijepljena gotovo cijela populacija, a broj oboljelih od Covid-a veći je nego ikada

Japan je upozorio da se novi val zaraze Covidom-19 brzo širi zemljom i pozvao stanovništvo na oprez uoči nadolazećeg vikenda i ljetnih godišnjih odmora.

U Japanu je nedavno zabilježen skok novih slučajeva korona virusa na razine nezabilježene do sada, a Tokio je u srijedu zabilježio 16.878 novih infekcija, najviše od veljače, dok je ukupan broj slučajeva porastao iznad 90.000.

Kako to agenda nalaže, izbjegava se prenijeti činjenično stanje koje se ogleda u tome da je Japan zemlja s visokom stopom cijepljenog stanovništva. U ovoj zemlji cijepljeno je 82% stanovništva, što očito nije pomoglo u sprječavanju širenja COVID-19.

“Imali smo ukupno 94.466 novih slučajeva prijavljenih diljem zemlje jučer, a broj novozaraženih pacijenata porastao je 2,14 puta u usporedbi s prošlim tjednom i bilježimo brzu ekspanziju”, rekao je glavni tajnik kabineta Hirokazu Matsuno na konferenciji za novinare.

Vladin dužnosnik također je objavio da je broj hospitalizacija i dalje nizak, kao i teških oblika bolesti i umrlih od posljedica covida 19.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp