Sandra Rubić – Shvati koliko si savršen

Sandra Rubić – Shvati koliko si savršen

Hoćeš li shvatiti koliko si savršen? Baš takav kakav jesi? I da ćeš se savršeno mijenjati, baš onako kako treba? Nije bitno kako te drugi vide i što o tebi misle. Nije uopće bitno što ti govore. Ili kako se odnose prema tebi. Svi ionako govore, pokazuju i izražavaju sebe. Ne tebe.

Uočit’ ćeš njihov strah, silu, njihove programe i njihova htijenja… Izazivat će u tebi mnoštvo emocija. Onda kada emocija više ne bude i onda kada ćeš ih samo s ljubavlju promatrati, znat ćeš da si svjestan svog i njihovog savršenstva.

Jedni druge prosuđujemo, osuđujemo i za drugog znamo što je za njega bolje. Govorimo o asketizmu kao spasu, istovremeno se prepuštajući hedonizmu. Svojim negativnim riječima, osjećajima i mislima bacamo uroke i kletve na sebe i druge… Jurišamo na vjetrenjače i želimo bolji svijet za sebe u uzaludnim pokušajima mijenjanja drugih.

Ostavi se drugog čovjeka. Ne znaš. Ne znaš ni jedan njegov dogovor. I ne znaš što nosi u sebi. Svatko svoj ritam ima. I svoj korak. I svoj pad i svoj uspon. U uzaludnom pokušaju da svi koračamo istim tempom, sprječavamo prirodni hod. Ranjavamo se da bi uskladili tempo.

Nije potrebno. Blizina se ne mjeri metrima, već koliko su srca slična. I opet. To je sve savršeno onoliko koliko si svjestan savršenosti. Svjesnost savršenosti donosi mir i izostanak bilo kakvog straha. Ta svjesnost nas mijenja. I mijenja nam život baš onako kako treba. Koračajmo. Svi ćemo stići na isto Mjesto.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp