Zuckerberg svojim zaposlenicima – Pripremite se za otpuštanja, moji ciljevi su agresivniji, kao i moja očekivanja

Zuckerberg svojim zaposlenicima – Pripremite se za otpuštanja, moji ciljevi su agresivniji, kao i moja očekivanja

Zuckerberg upozorava zaposlenike Facebooka da se pripreme za otpuštanja. Baš su ubrzali Agendu… Nadam se da je to zbog toga što im baš i ne ide onako kako su zamišljali. „Kada bih se morao kladiti, rekao bih da bi ovo mogao biti jedan od najgorih padova koje smo vidjeli u novijoj povijesti“, rekao je Zuckerberg radnicima u tjednoj sesiji pitanja i odgovora koje obično održava sa svojim zaposlenicima, donosi Reuters.

I dok je Zuckerberg naglasio nedostatak zapošljavanja – napominjući da je smanjio svoj cilj za zapošljavanje inženjera u 2022. godini na oko 6.000 – 7.000, što je pad u odnosu na prvobitni plan za zapošljavanje od oko 10.000 novih inženjera, koji dolazi u vrijeme pauziranja zapošljavanja najavljenog mjeseca – potvrdio je će otpuštanja također doći na red, naglasivši kako kompanija sada “podiže temperaturu” na upravljanje učinkom – kako bi izbacila zaposlene koji nisu u stanju ispuniti, kako je rekao – agresivnije ciljeve.

„Realno gledano, vjerojatno postoji gomila ljudi u kompaniji koji ne bi trebali biti ovdje“, rekao je Zuckerberg, dodajući: „Dio moje nade su povećana očekivanja i agresivniji ciljevi koje želim postići, i s povećanjem temperature u tvrtci, mislim da bi neki od vas sami mogli odlučiti da ovo mjesto nije za vas, da je samoodabir u karijeri najbolja opcija i da je moja odluka sasvim na mjestu.“

Drugi su poruku prenijeli još snažnije, a glavni proizvodni direktor Chris Cox rekao je da kompanija mora „nemilosrdnije davati prioritete“ i „raditi s manjim, zločestijim timovima koji bolje izvršavaju zadatke“.

“Moram naglasiti da smo ovdje u ozbiljnim vremenima i da su vjetrovi žestoki. Moramo raditi besprijekorno u okruženju sporijeg rasta, gdje timovi ne bi trebali očekivati ​​ogroman priliv novih inženjera i budžeta”, napisao je Cox. Eto, čak se i najprofitabilnije tehnološke kompanije zalažu za masovna otpuštanja.

Izvor: zerohedge.com

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp