Britanska političarka podržala Đokovića: On nije samo dobar tenisač, već dobar tenisač s principima

Britanska političarka podržala Đokovića: On nije samo dobar tenisač, već dobar tenisač s principima

Osvojivši sedmu titulu na Wimbledonu, Novak Đoković osvojio je ukupno 21 Grand Slam naslov. Brojka je mogla biti i veća, no početkom ove godine deportiran je uoči Australian Opena, a upitno je i njegovo sudjelovanje na US Openu jer nije bio cijepljen. Kako sada stvari stoje, neće smjeti igrati na US Openu, ali nikad se ne zna. Još uvijek se može nešto promijeniti.

„Način na koji se ponio zbog događaja vezanih uz Australiju i Ameriku je sjajan“ – rekla je britanska političarka Claire Fox, članica Doma lordova britanskog parlamenta. „Mislim da su se prema njemu sramotno ponašali u Australiji gdje mu nisu dali da igra iz medicinskih razloga, odnosno njegove odluke da ne unese cjepivo u svoj organizam ako to ne želi.“

Claire je također istaknula kako ona ne dijeli Novakove stavove što se tiče cjepiva, rekavši kako ona osobno nije protiv cjepiva i kako ne mora nužno navijati za srpskog tenisača, ali da to uopće nije bitno. „Ne slažem se baš s tim, ali koga je za to briga? To nije moje tijelo, to je njegovo tijelo. Nije čak ni plakao zbog svega. Samo je ostao pri svojim odlukama. Svi su ga pitali zašto je žrtvovao te velike turnire samo radi toga, a on im je rekao: ‘Zato što imam principe’. Velika je stvar što on nije samo briljantan tenisač, već i briljantan tenisač s principima“ – rekla je Fox.

Novak se nije cijepio i ne planira to učiniti ni pod koju cijenu, zbog čega najvjerojatnije neće moći igrati na US Openu, jer bez cjepiva ne može ući u Ameriku. No, pred njim su nove pobjede, u to ne moramo sumnjati.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp