Njemački ministar pravosuđa poručio: Ne brinite maske se uskoro vraćaju u pogon

Njemački ministar pravosuđa poručio: Ne brinite maske se uskoro vraćaju u pogon

Nijemci će uskoro morati nositi maske za lice u zatvorenim javnim prostorima kako bi navodno usporili širenje COVID-19. Međutim, neće biti povratka na karantene, zatvaranje škola ili policijski sat, rekao je njemački ministar pravosuđa Marko Bushman.

U intervjuu za nacionalne novine Morgen Post, Bushman je rekao da dok je ljetni val COVID-19 jenjavao, vlada je pripremala odgovor na “napad” u jesen i zimu. Jedna od glavnih politika bila bi obvezna maska ​​u zatvorenim javnim prostorima.

“Učinkovitost maski za pojedince u zatvorenim prostorima je neosporna”, rekao je Bushman. “Zato će neki oblik nošenja maski u zatvorenim prostorima svakako imati ulogu u našem konceptu. Već radimo na zahtjevima za maske u lokalnom javnom prijevozu.”

Buschmann – član liberalnih Slobodnih demokrata u njemačkoj koaliciji protiv zatvaranja i zatvaranja škola – rekao je da se koalicija složila da zaključavanje i zatvaranje škola više nisu odgovarajuće mjere i da bi takve mjere kopirale “kineske uvjete” koje ne želi dopustiti.

Neprihvatljivim smatram visoke mentalne i socio-psihološke učinke, a da ne govorimo o posljedicama za obrazovanje mladih ljudi, rekao je Bushman. “Cijela jedna generacija učenika i studenata imala je kamen oko vrata.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp