Sir Tony Blair – Dominacija Zapada se bliži kraju

Sir Tony Blair – Dominacija Zapada se bliži kraju

Bivši britanski premijer Tony Blair upozorio je da se era zapadne političke i ekonomske dominacije bliži kraju zbog napada Rusije na Ukrajinu i uspona Kine kao svjetske “druge supersile”. Bivši britanski premijer je rekao da zapadne sile moraju povećati svoje izdatke za obranu kako bi održale svoju vojnu nadmoć.

Rekao je da je “brutalna i neopravdana” invazija Vladimira Putina na Ukrajinu pokazala da Zapad više ne može automatski očekivati ​​od velikih svjetskih sila da se pridržavaju prihvaćenih međunarodnih normi.

Kao rezultat Putinovih postupaka više se ne možemo osloniti na kinesko vodstvo da će se ponašati na način koji smatramo racionalnim. Nemojte me krivo shvatiti. Ne kažem da će Kina u bliskoj budućnosti pokušati silom zauzeti Tajvan. Ali, ne možemo svoju politiku temeljiti na sigurnosti da neće“, naglasio je Sir Tony Blair.

Dodao je da će najveća geopolitička promjena ovog stoljeća doći iz Kine, a ne iz Rusije. “Približavamo se kraju zapadne političke i ekonomske dominacije”, zaključio je bivši britanski premijer Tony Blair.

Izvor: index.hr

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp