Klaus Müller – kriza s plinom trajat će dvije godine


Čak i ako Rusija prestane opskrbljivati ​​Njemačku prirodnim plinom, druge zemlje poput Norveške, Nizozemske i Belgije mogle bi pomoći u nadoknadi manjka, izjavio je za njemačke medije  Klaus Müller, predsjednik njemačkog energetskog regulatora.

“Vjerojatno ćemo dvije zime morati živjeti s prijetnjom da ostanemo bez goriva“, naglasio je Muller.

Apelirajući na ljude da ne paničare, Müller je rekao da Njemačka trenutačno nema dovoljno uskladištenog plina kako bi prebrodila nadolazeću zimu bez ruskih zaliha i dodao da puno toga ovisi o tome hoće li plinovod Sjeverni tok 1 ponovno početi raditi nakon završetka radova na održavanju ovaj tjedan.

Prema medijskim napisima, Simensova turbina za plinovod Sjeverni tok 1 otpremljena je zrakoplovom u Njemačku nakon remonta u pogonu za održavanje u Kanadi, a očekuje se da će u Rusiju stići 24. srpnja ove godine.

Gazprom je u subotu priopćio kako očekuje da će Siemens u potpunosti ispuniti svoje obveze pri servisiranju plinskih turbina potrebnih za pouzdan rad plinovoda Sjeverni tok i isporuke energije u Europu.

Sjeverni tok 1 trenutno je u planiranom godišnjem održavanju koje bi po prvotnim najavama trebalo biti završeno 21. srpnja. 2022.godine.

Izvor: tportal.hr

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp