U New Yorku je počelo masovno cijepljenje protiv majmunskih boginja

U New Yorku je počelo masovno cijepljenje protiv majmunskih boginja

Građani New Yorka očito nisu ništa naučili iz posljednjeg kruga cijepljenja protiv covid-a, gdje su tisuće njihovih sugrađana bivali trajno oštećeni a neki nažalost i smrtno stradali. Već su se pri samoj objavi lokalnih vlasti kako službeno započinje cijepljenje protiv majmunskih boginja, masovno grupirali ispred gradskih punktova za cijepljenje i strpljivo u redu čekali u redu za svoju dozu.

New York u svojih pet općina sada ima tri mjesta za masovno cijepljenje postavljena za borbu protiv rastuće epidemije majmunskih boginja.

Povjerenik grada New Yorka za zdravstvo Ashwin Vasan obišao je u petak jednu od lokacija u Bushwicku u Brooklynu kako bi istaknuo kako se grad bori sa širenjem virusa koji je zarazio gotovo 500 ljudi, od kojih su mnogi homoseksualci, demografska skupina s najveći broj infekcija.

Zdravstvena komisija objavila je u petak o izbijanju epidemije:

Do 15. srpnja identificirano je 490 potvrđenih slučajeva ortopoksvirusa/majmunskih boginja, s 461 u New Yorku, 16 u okrugu Westchester, 4 u Suffolku, 3 u Nassauu, 1 u Sullivanu, 1 u Chemungu, 1 u Rocklandu, 1 u Erie, 1 u St. Lawrence & 1 u Monroe Cnt.

Lokalna podružnica CBS-a izvijestila je o razvoju događaja:

Na gradskom internetskom portalu u petak je bilo dostupno više od 9000 termina, koji su u roku od nekoliko minuta bili popunjeni. 

Ministarstvo zdravstva priopćilo je da se očekuje da će više doza stići ovog tjedna od savezne vlade. Oko 4000 dodatnih doza bit će dostupno putem preporuka partnerskih organizacija u zajednici koje opslužuju visokorizične pacijente.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp