Ernst Wolff – Na putu smo prema sustavu financijskog ropstva

Ernst Wolff – Na putu smo prema sustavu financijskog ropstva

Naš monetarni sustav je s umalo nastalim krahom u ožujku/travnju 2020. godine, dostigao svoju povijesnu završnu točku. Budući da je globalna kamatna stopa dostigla nulu, sustav se jedino još može održati na životu neograničenim tiskanjem novca. Ali, to neizbježno vodi do nezaustavljive inflacije. Stoga je posve jasno – postojeći sustav će u dogledno vrijeme morati biti zamijenjen novim.

Taj novi sustav se već priprema u pozadini. Njegova osnova su digitalne valute centralne banke. Princip je jednostavan. Poslovne banke treba povući iz kreditiranja te bi svi trebali imati jedan račun u centralnoj banci.

Realizacijom ovog plana, naše financije bit će 100 posto podređene centralnoj banci, odnosno državi u konačnici.

Ona će biti u stanju nametnuti nam pojedinačne poreze i kamatne stope, vezati naš novac na rok trajanja, zadržati novčane kazne, povezati naše financije sa sustavom socijalnog koda u kineskom stilu. U ekstremnim slučajevima nas odsjeći od svih financijskih tokova.

Ne postoji ni najmanja sumnja da bi većina ljudi pod normalnim okolnostima odbila takav sustav financijskog ropstva. Iz toga razloga, odgovorni očito planiraju novi novac ne uvoditi postepeno, već iznenada u obliku univerzalnog dohotka.

Predstavit će ga kao od strane države propisano dobročinstvo. Međutim, takav nagli prijelaz pod normalnim okolnostima, ne bi bio baš vjerodostojan. Stoga su trenutno zauzeti stvaranjem što nestabilnijih uvjeta.

Klaus Schwab, šef WEF-a, u svojoj knjizi pod naslovom „The Great Reset“ ovaj proces naziva kreativnim uništavanjem.

Radi se, ni više ni manje, nego o namjerno izazvanom urušavanju brojnih ekonomskih, financijskih i društvenih struktura. To je upravo onaj proces koji možemo pratiti širom svijeta od ožujka/travnja 2020. godine.

Bilo da se radilo o ‘lockdownima’ propisanih u ime zdravlja, ili o namjernim prekidima lanaca opskrbe. Ili, pak, o namjerno izazvanoj energetskoj krizi, ili umjetno stvorenoj krizi mikročipova.

Svi ovi problemi nisu nastali slučajno. Namjerno su ih izazvali vlastodršci i nisu ništa drugo do pojedinačni dijelovi jedne veće cjeline čije značenje običan građanin ne prepoznaje, jer ne razumije pozadinu.

Jedan važan dio plana je ukidanje gotovine. Ono treba učiniti ljudima nemogućim da se povuku iz novog monetarnog sustava i stoga se svim silama to sada gura naprijed – pogotovo u zemljama u razvoju i usponu.

Jedna od najvažnijih organizacija u ovom kontekstu je Better Than Cash Alliance (Savez – Bolje od gotovine) osnovana 2012. godine. Njoj pripadaju,  pored brojnih financijskih institucija, vlade iz Afrike, azijsko-pacifičke regije i Latinske Amerike.

Strategija ove organizacije se očigledno sastoji u tome da se probije od periferije do centra, kako bi na taj način uvela ne samo novac,  već bi ga mogla i testirati te izvršiti eventualne korekcije na konceptu.

Iz ove točke gledišta se moraju sagledati i trenutačni utjecaji ukrajinskog rata na sjevernu Afriku i Bliski Istok. Mnoge države u tim regijama ovise o isporuci žitarica iz Ukrajine ili Rusije i direktno ovise o uvjetima u obje zemlje.

Umjetno raspirivanje rata, koji se trenutno vodi sa svih strana, u osnovi ne znači ništa drugo nego namjerno stvaranje nestašice opskrbe i povećanja cijena u tim zemljama, dakle stvaranje upravo onih čimbenika koji su doveli do Arapskog proljeća 2010. godine.

Ono što trenutno doživljavamo nije ništa drugo nego svjesno poticanje dodatnog sukoba, koji će prije svega imati jednu posljedicu – eksplozivne društvene uvjete u sjevernoj Africi i Bliskom Istoku koji će olakšati uvođenje digitalnog i prisilnog monetarnog sustava i koji će pokrenuti sljedeći val izbjeglica u Europu i time i kod nas doprinijeti ubrzanom uvođenju novog novca kroz univerzalni osnovni dohodak.

Izvor: apolut.net

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp