Marin Miletić – Glava sportaša i pripreme za virusnu jesen

Marin Miletić – Glava sportaša i pripreme za virusnu jesen

Kada sam ulazio u maksimirski park, sat mi mjeri temperaturu od 34 stupnja gospodina Celzijusa. Spremam se za neko trčanje od oko 9,10km, pa vožnju kanuom od 10km i plivanje od kilometra. Zrmanja izazov – Ivan Matić, pa sam u jakom trenažnom procesu. Trener Miran Lipovščak će mi biti zadovoljan. Na pripreme za drugu košarkašku sezonu stižem u top formi.

Treniram intenzivno, svaki dan. Dok treniram, namjerno se ne hidriram (to radim satima prije), ne koristim nikakve gelove ili slično, trčim na suho. Trčim desetku, pazim da je dio trčanja po suncu. Osjećam se dobro, snažno. Bit ću spreman. Već sam neko vrijeme na posebnoj ishrani. Meso sam smanjio. Što više “žlice”, kuhano. Puno povrća, jaja.

Hranim se u procesu autofagije. Jedem od 10h ujutro do 18h poslijepodne. Poslije toga ne jedem ništa do idućeg dana u 10h. I tako stalno. 2x dodatno mjesečno postim potpuno cijeli dan i noć. Osjećam se sjajno, snage imam napretek. Pekarske proizvode ne jedem. Slatko u pravilu ne jedem. Pojeo sam pola sladoleda prije nekoliko dana s mlađom kćeri. Pijem 2grama C vitamina (nekih 15 godina tako), cijelu godinu osim od svibnja do rujna D vitamin u velikoj količini (nekih deset godina tako) navečer magnezij, kalcij, cink. Riblje ulje gram na dan. To nekih desetak godina. Bolestan nisam bio možda petnaestak godina. Malo više možda. Jednom godišnje vadim krv i radim sve veće pretrage.

Dragi ljudi, preporučam vam da već sada pripremate svoj organizam za jesen i za prehlade. Barem 3x tjedno se rekreirajte, večernje šetnje od nekoliko kilometara. Ako ste na moru, plivajte svaki dan + jutarnje i poslijepodnevno sunčanje. Neka tijelo uzima D vitamina što više. D vitamin je izrazito važan u borbi protiv famoznog Covida. Ako ste pretili, izbacite slatko, šećer je ubojica zdravlja.

Prestanite pušiti. Zamislite, imate jedan život, jedan dar svemira, Stvoritelja svega i vi ga u svojoj slobodi trujete. Sjetite se svog djeda i onoga što vam je pričao – što se događa sa slaninom koja se samo par dana suši na dimu. To se pušačima događa iznutra. Sasušuju se. Pušenje je izvor gotovo svih najgorih boleština. Uzimajte i C vitamin od boljeg proizvođača ili ga namirite kroz voće.

Imunosustav našeg tijela je savršen. Pokazalo se to i kod ovog famoznog virusa. Tko je prebolio; prema svim istraživanjima definitivno ne treba nikakve eksperimentalne bocke u svoje tijelo. Jačajte sada svoj imunitet i ne  dajte se zaplašiti od korona profitera i pandemijske mafije na jesen.

Napomena:

31 godinu sam aktivni sportaš, bavim se natjecateljskim sportom nekih 25 godina. Treniram svaki dan, zdravo se hranim. Ako niste sportaš i u formi ovaj tekst koji govori o treninzima uzmite kao motivaciju, a ne kao primjer treniranja za vas.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp