Putin u Rusiji zabranio korištenje kriptovaluta

Putin u Rusiji zabranio korištenje kriptovaluta

Moskva – Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se u Rusiji zabranjuje korištenje digitalne imovine, poput kriptovaluta i NFT-ova, za plaćanje roba i usluga.

Osim toga, novi zakon također zahtijeva od kripto mjenjačnica i pružatelja usluga da odbiju transakcije u kojima se digitalni prijenosi mogu tumačiti kao oblik plaćanja.


„Zabranjeno je prenositi ili prihvaćati digitalnu financijsku imovinu kao naknadu za prenesenu robu, obavljene radove, pruženu uslugu, kao i na bilo koji drugi način koji omogućuje primanje plaćanja za robu (radove, usluge) digitalnom financijskom imovinom, osim ako je drukčije određeno odredbama federalni zakoni.”

Središnja banka Rusije prethodno je pozvala na potpunu zabranu kriptovaluta. To se najvjerojatnije nije dogodilo jer se rusko Ministarstvo financija protivilo ideji i smatralo da je potrebno dopustiti razvoj kripto tehnologije, piše Seebiz.

Za 10 dana, zakon će stupiti na snagu i učinit će plaćanje kriptovalutom nezakonitim u zemlji. Međutim, Rusi i dalje mogu ulagati u kriptovalute poput Bitcoina i vjerojatno im je također dopušteno nastaviti ih rudariti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp