Fauci bijesan zbog pada stope cijepljenja u Americi: Sve je teže natjerati ljude da se cijepe

Fauci bijesan zbog pada stope cijepljenja u Americi: Sve je teže natjerati ljude da se cijepe

Više od dvije godine od početka histerije zvane COVID-19, glavni medicinski savjetnik u SAD-u Anthony Fauci, rekao je da je čak i Amerikance koji su “svjesni” COVID-a teško natjerati da se i dalje pridržavaju covid mjera, a pogotovo da se cijepe.

Sve je teže i teže natjerati ljude da slušaju, čak i ljude koji vjeruju u to i žele ovo iza sebe”, rekao je Anthony Fauci u intervjuu za Politico. “Ono što im pokušavam objasniti [mojom komunikacijskom metodom] je da ne tražimo od vas da dramatično promijenite svoj stil života.” Ne tražimo od vas da stvarno promijenite svoj život. Samo vas molimo da razmotrite neke jednostavne, izvedive metode ublažavanja.”

Fauci je pokušao uvjeriti što više Amerikanaca da se cijepe protiv COVID-19.

Omicron BA.5 varijanta koronavirusa dominantan je soj u SAD-u i ima veću sposobnost izbjegavanja imuniteta od prethodnih verzija, što je natjeralo Faucija i druge dužnosnike da prošlog tjedna istaknu “važnost” docjepljivanja.

Varijante će se nastaviti pojavljivati ​​ako virus cirkulira globalno, rekao je Fauci na konferenciji za novinare. “Ne bismo trebali dopustiti da nam to poremeti živote, ali ne možemo poreći da je to stvarnost s kojom se moramo nositi.”

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, manje od polovice potpuno cijepljenih Amerikanaca primi prvu dozu docjepljivanja. Samo 28,5% osoba starijih od 50 godina i 35,2% osoba starijih od 65 godina primilo je drugo docjepljivanje, tj. četvrta doza.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp