U Zagrebu neće biti redukcije vode

U Zagrebu neće biti redukcije vode

U Gradu Zagrebu je stanje s vodoopskrbom redovno i redukcije se ne očekuju ni u ljetnim mjesecima, kao ni u mjesecu rujnu, kada završe godišnji odmori i krene školska godina, a od prošlog tjedna na snazi je uputa da se u četiri zgrade Gradske uprave temperatura hlađenja poveća s 22 na 25 stupnjeva Celzijevih.

Stanje s vodoopskrbom u Zagrebu je redovno i redukcije se ne očekuju. S obzirom na to da je vrijeme godišnjih odmora, potrošnja vode je manja nego u ostalim mjesecima te će se takva situacija nastaviti i u kolovozu“, izjavila je glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj.

Povećana potrošnja se očekuje u mjesecu rujnu ove godine, kada završe godišnji odmori i krene školska godina, no problemi u vodoopskrbi se ne očekuju, ističe gospođa Živalj.

Na pitanje o uštedi energije glasnogovornica Grada Zagreba kaže da je od prošlog tjedna na snazi uputa da se u četiri zgrade Gradske uprave temperatura hlađenja poveća s dotadašnjih 22 na 25 stupnjeva Celzijevih.

Uvodi se i noćni režim hlađenja, od 18 sati do 5 sati ujutro, za vrijeme kojega se klime ne pale ako temperatura vani ne dosegne 35 stupnjeva Celzijevih.

“U ovoj početnoj fazi na ove četiri zgrade očekujemo uštedu od barem 20 posto u količini energije”, ističe glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj.

Izvor: hina.hr

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp