Kaos – Kina izvela tenkove na ulice kako bi zaštitila banke od bijesnih građana koji ne mogu podići svoj novac

Kaos – Kina izvela tenkove na ulice kako bi zaštitila banke od bijesnih građana koji ne mogu podići svoj novac

Kina je krenula s tenkovima kako bi zaštitila banke od bijesnih građana koji samo žele podići svoju ušteđevinu i ništa više.

Šokantni video snimci snimljeni u mjestu za koje se vjeruje da je Rizhao u pokrajini Shandong pokazuju niz tenkova koji okružuju poslovnicu lokalne banke kako bi spriječili nezadovoljne građane da podignu svoj novac, koji vlada sada klasificira kao “investicijske proizvode” i odbija ih isplatiti.

Kina brani banke tenkovima:

Računi u Yuzhou Xinminsheng Village Bank, Shanghai Huimin County Bank, Zhejiang Huanghuai Community Bank i New Oriental Country Bank of Kaifeng u provinciji Henan i Guzhen Xinhuaihe Village Bank u provinciji Anhui zamrznuti su od 18. travnja, navodi South China Morning Post pozivajući se na “sustav nadogradnje”.

Kineski dužnosnici tvrde da je Henan Sincaifu grupa preuzela pet banaka kroz “unutarnje i vanjske tajne dogovore” i “nezakonito” privukla štediše putem peer-to-peer prakse prikupljanja sredstava.

Pljačke banaka počele su prošlog tjedna u pokrajini Henan usred izvješća da su njihovi depoziti u ukupnom iznosu od 6 milijardi dolara (40 milijardi juana) nestali, te video zapisa koji pokazuju kako kineski dužnosnici napadaju ljude koji pokušavaju doći do njihovog novca.

Prosvjednike okupljene ispred podružnice Narodne banke Kine u Zhengzhouu 10. srpnja napala je i odvukla nepoznata skupina u bijelim košuljama dok je policija samo promatrala.

Više od 400.000 štediša šest ruralnih banaka u središnjoj kineskoj pokrajini Henan pozvano je u lipnju da iznesu slučaj bankarskim regulatorima ako ne mogu podići svoj novac.

Kineski regulatorni bankarski službenik inzistirao je na tome da će štediše s manje od 7400 dolara (50 000 juana) dobiti svoj novac u ratama i pozvao klijente koji nisu primili sredstva da “strpljivo čekaju”.

Akcijski plan je otplatiti glavnicu ovih klijenata u serijama, rekao je u nedjelju neimenovani dužnosnik iz Kineske regulatorne komisije za bankarstvo i osiguranje (CBIRC).

Ali neka izvješća sugeriraju da Laobaixing (obični ljudi) možda nikada neće dobiti svoje depozite natrag.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp