Kongresmen Dusty Johnson: Bill Gates treba objasniti zašto kupuje ogromne površine poljoprivrednog zemljišta

Kongresmen Dusty Johnson: Bill Gates treba objasniti zašto kupuje ogromne površine poljoprivrednog zemljišta

Kongresmen Johnson iz Južne Dakote zahtijeva da se Bill Gates izvede pred Odbor kako bi objasnio zašto kupuje goleme količine poljoprivrednog zemljišta u Sjedinjenim Državama, dok istovremeno Amerikancima govori da prestanu jesti meso.

On već  posjeduje blizu 110.000 hektara zemlje u SAD-u, dobio je zakonsku ovlast kupiti još 849 hektara u Sjevernoj Dakoti unatoč protestima lokalnog stanovništva.

Gates zaobilazi anti-korporacijski zakon o vlasništvu farmi iz 1932. godine obećavajući da će iznajmiti zemlju natrag farmerima nakon što kupnja bude dovršena.

Sada kongresmen Južne Dakote Dusty Johnson traži odgovore.

Nedavna izvješća su jasno pokazala da je Gates najveći privatni vlasnik poljoprivrednog zemljišta u Americi – sada posjeduje gotovo 110.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u 19 država.” Za usporedbu, prosječna veličina farme u 2021. bila je 180 hektara, prema Službi za ekonomska istraživanja Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Država. “Vjerujem da je vlasništvo gospodina Gatesa nad velikim dijelom naše nacije značajan dio koji Odbor ne bi trebao zanemariti”, napisao je Johnson u pismu predsjedniku odbora Davidu Scottu.

Također je na Twitteru upitao kako je Gatesova kupnja ogromne količine poljoprivrednog zemljišta u skladu s njegovim porukama Amerikancima da ne jedu meso.

“Bill Gates je najveći vlasnik poljoprivrednog zemljišta u SAD-u.” Zanima me što se planira za ovu nevjerojatno produktivnu poljoprivrednu zemlju s obzirom na to da on vjeruje da razvijene zemlje poput Amerike “ne bi trebale jesti crveno meso”. Kako se njegova kupnja zemljišta odnosi na te aspiracije?”, upitao je Johnson.

“Odbor bi trebao biti zainteresiran za imovinu Gatesa i planove za njegovu poljoprivrednu zemlju, budući da je on bio vodeći glas u naporima za ‘sintetičko meso’.” Gates je 2021. godine rekao da bi se “sve bogate zemlje trebale prebaciti na 100 posto sintetičku govedinu” u borbi protiv klimatskih promjena, napisao je kongresmen Johnson.

U intervjuu za Fox News,  kongresmen Dusty Johnson je također zahtijevao da zna kakve planove Gates ima za poljoprivredno zemljište.

Tvrdeći da je “vlasništvo poljoprivrednog zemljišta vrlo važno”, Johnson je primijetio da ga “nitko nikada nije kupio brže od Billa Gatesa”.

Gates sada posjeduje 108.853 hektara zemljišta mješovite namjene u 19 saveznih američkih država.

Milijarder kupuje ogromne količine poljoprivrednog zemljišta u isto vrijeme kada njegovi prijatelji u Davosu poručuju Amerikancima: “Nećete posjedovati ništa i bit ćete sretni.”

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp