Putin poručio Zapadu: Ništa od vaše “zlatne milijarde”, formira se Novi pravedniji svjetski poredak

Putin poručio Zapadu: Ništa od vaše “zlatne milijarde”, formira se Novi pravedniji svjetski poredak

Stječe se dojam da Zapad ne može ponuditi vlastiti model budućnosti, a danas se stvara alternativa postojećem jednopolarnom svijetu, pravedniji i socijalno orijentirani svjetski poredak, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

“Stječe se dojam da Zapad jednostavno ne može ponuditi svijetu svoj model budućnosti”, rekao je Putin na plenarnoj sjednici foruma Agencije za strateške inicijative “Jake ideje za nova vremena”.

Istaknuo je kako model potpune dominacije “tzv. zlatne milijarde” nije fer i ukazao na “grandiozne promjene” koje se sada događaju u svijetu i koje su nepovratne.

„Kako na nacionalnoj, tako i na globalnoj razini, stvaranje temelja i načela skladnijeg i pravednijeg, socijalno orijentiranog i sigurnijeg svjetskog poretka – alternative postojećem – ili, može se reći, dosadašnjem unipolarnom svjetskom poretku, predstavlja alternativu postojećem svjetskom poretku. koja po svom karakteru definitivno postaje kočnica razvoja civilizacije“, naglasio je Putin.

Prema njegovim riječima, dolazi nova epoha i nova etapa u svjetskoj povijesti u kojoj će samo suverene države moći osigurati dinamiku rasta i postati primjer drugim zemljama u osiguravanju visokog životnog standarda.

„Dolazi novo doba, nova etapa u svjetskoj povijesti, a samo istinski suverene države mogu osigurati visoku dinamiku rasta, postati primjer drugima kada su u pitanju standard i kvaliteta života, zaštita tradicionalnih vrijednosti i visokih humanističkih ideala. – modele razvoja u kojima čovjek nije sredstvo, već najviši cilj“, rekao je Putin.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp