Rusija Hrvatsku proglasila neprijateljskom zemljom

Rusija Hrvatsku proglasila neprijateljskom zemljom

Hrvatska je proglašena neprijateljskom zemljom od strane Rusije. Upitajmo se – jesu li nam doista potrebni takvi neprijatelji? Kao da nemamo dovoljno svojih problema. Ruska vlada dodala je Hrvatsku na svoj popis neprijateljskih zemalja, protiv kojih se sada poduzimaju protumjere, zajedno sa Slovenijom, Grčkom, Danskom i Slovačkom, javljaju RIA Novosti. To što su Hrvatska i naša susjedna i prijateljska zemlja Slovenija proglašene neprijateljskim zemljama od strane Rusije cijena je naše pripadnosti NATO savezu i Europskoj uniji.

U dokumentu se navodi broj lokalnih djelatnika koje veleposlanstva i konzulati ovih država mogu zaposliti u Rusiji.

“Vlada je ažurirala popis stranih država uključenih u neprijateljske aktivnosti usmjerene protiv ruskih veleposlanstava i konzulata u inozemstvu. Grčka, Danska, Slovenija, Hrvatska i Slovačka dodane su ovom popisu”, piše Interfax.

Hrvatska i Slovenija više ne mogu zapošljavati lokalno osoblje u svojim diplomatsko-konzularnim predstavništvima, a Grčkoj je postavljeno ograničenje od 34 osobe, Danskoj 20, a Slovačkoj 16 osoba.

“Popis koji je odobrila vlada nije konačan i, s obzirom na nastavak neprijateljskih akcija stranih država usmjerenih protiv ruskih misija u inozemstvu, mogao bi se proširiti”, navodi se u priopćenju ruske vlade. U svibnju prošle godine slična su ograničenja uvedena diplomatskim predstavništvima Sjedinjenih Država i Češke.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp