Svaka čast – DeSantis će Washingtonsku pomoć za covid podijeliti za 60.000 socijalno ugroženih obitelji


Guverner američke savezne države Floride Ron DeSantis, iskoristit će saveznu pomoć Washingtona namijenjenu borbi protiv covida i podijelit će pomoć gotovo 60.000 obitelji s niskim primanjima

Svaka će obitelj dobiti ček od 450 dolara po djetetu kako bi se “nadoknadili troškovi rastuće inflacije”.

DeSantis i njegova administracija objavili su u četvrtak da će redistribuirati federalnu pomoć koju su primili kao sredstvo za borbu protiv Covida i da će poslati 450 dolara izravno svakom djetetu ili njihovim obiteljima koji se bore s trenutnom inflacijom u državi.

Ova jednokratna isplata pomaže obiteljima pogođenim rastućom inflacijom koje se spremaju poslati svoju djecu natrag u školu, rekla je Laura Walthall, glasnogovornica Odjela za djecu i obitelji Floride.

Guverner je izdvojio 35,5 milijuna dolara iz državnog Zakona o spašavanju Amerike vrijednog milijardu dolara za slanje čekova.

Da bi dobile pomoć, obitelji se moraju kvalificirati za floridski program privremene pomoći za potrebite obitelji (TANF) — što znači da moraju biti nezaposleni ili nedovoljno zaposleni, imati dijete ili biti trudni i imati “niske ili vrlo niske prihode”, prema državnim dužnosnicima.

Odjel za djecu i obitelji Floride priopćio je kako očekuju da će oko 59.000 obitelji dobiti ček te da, kao i kod drugih fondova za pomoć, zahtjev nije potreban.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp