Mađarski „homići“ najavili borbu protiv mađarske (Fideszove) obiteljske politike

Pripadnici mađarske LGBTQ zajednice izašli su danas na ulice Budimpešte, kako bi sudjelovali u godišnjoj Povorci ponosa (Pride).

Sudionici “Pridea” obećali su da će se nastaviti boriti protiv politike mađarske vlade koja, kako tvrde, ugrožava prava LGBTQ osoba, a što je izazvalo osudu EU.

Europska komisija tužila je Mađarsku ranije odnosno početkom mjeseca srpnja zbog zakona donesenog prošle godine koji ograničava poučavanje homoseksualnosti i transrodnih pitanja u mađarskim školama, javljaju mediji.

Argument Orbánove administracije za donošenje kontroverznog zakona je zaštita djece, no udruge za ljudska prava tvrde da zakon diskriminira LGBTQ osobe, a predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen zakon je ocijenila “sramotnim” .

Orbánova koalicijska vlada stranke Fidesz i demokršćana, koja je pobijedila na izborima u mjesecu travnju, uzvratila je da su LGBTQ prava i druga slična društvena pitanja pitanja o kojima nacionalne vlade moraju samostalno odlučivati, a ne Europska komisija.

Tako se to radi (Fidesz), a ne kao kod nas kada vladajući HDZ  govori o zbližavanju s LGBTQ populacijom i nudi tobože “demokršćanski” iskorak prema LGBTQ zajednici.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp