EU zaposlenicima daje povećanje plaća u skladu s inflacijom, protivno vlastitim naputcima


Zaposlenici Europske komisije automatski će dobiti povećanje plaće zbog trenutne razine inflacije, unatoč tome što je povećanje protivno prethodnom savjetu Komisije nacionalnim vladama.

Inflacija je drastično porasla diljem Europske unije posljednjih mjeseci, a neke su zemlje doživjele inflaciju od 10 posto, povećavajući troškove roba i usluga za obične građane. Europska komisija upozorila je države članice da automatsko isplaćivanje plaća zaposlenicima riskira povećanje inflacije i da ga treba izbjegavati.

Ipak, radnici u Europskoj komisiji već su dobili povećanje od 2,4 posto, a trebali bi dobiti još 8,5 posto nakon što su diplomati EU-a na to pristali, izvještavaju njemački mediji.

 

Povišica će biti potvrđena ako je potpišu ministri Europske Komisije.

“Ovaj sustav nema za cilj indeksirati plaće prema inflaciji, već zadržati razvoj kupovne moći državnih službenika u EU-u u skladu s onom nacionalnih državnih službenika”, izjavio je glasnogovornik Komisije.

Cristian Terheș, rumunjski član Europskog parlamenta, oštro je osudio povećanje plaća za Breitbart London, “Nakon što su uzrokovali povećanje troškova života diljem Europe, šireći siromaštvo kao nikada prije, dužnosnici EU-a možda razmišljaju zaslužuju li povećanje plaće od 8,5 posto.”

“S višom inflacijom i porezima, ljudi sada moraju plaćati više istim tim eurokratima koji su ih doveli u ovu zbrku. Drskost EU dužnosnika da sebi povećaju plaće za 8,5 posto, posebno u ovom trenutku kada običan narod ispašta, samo je još jedan dokaz da, osim gomilanja moći i služenja velikim specijalnim interesnim skupinama, ne rade ništa. briga za ljude”, dodao je. ogorčeni zastupnik.

Glavni tajnik Europske konfederacije sindikata Luca Visentini, međutim, pozdravio je povećanje plaća, rekavši: “Isti sustav indeksacije trebao bi se primijeniti na sve europske radnike, a Komisija bi ga trebala jasno preporučiti državama članicama, znajući da pad plaća dovodi do ekonomske krize. recesija.”

Zaposlenici i članovi Europske komisije jedni su od najbolje plaćenih javnih službenika u svijetu, a novo povećanje plaća moglo bi dovesti do toga da predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dobije dodatnih 2483 eura mjesečno. Zato naš narod kaže – Kaj je preveč, ni s kruhom nije dobro!

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

 

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp